Life

Motivul dispariției de pe ecrane a actriței pe care au iubit-o milioane de români. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu frumoasa Adnana din Toate pânzele sus

De ce nu a mai apărut pe sticlă Adnana din Toate pânzele sus. Actrița Julieta Szönyi a fost una dintre cele mai adorate de publicul român.
23.05.2023 | 18:36
Motivul disparitiei de pe ecrane a actritei pe care au iubito milioane de romani Ce sa intamplat de fapt cu frumoasa Adnana din Toate panzele sus
De ce nu a mai apărut pe sticlă Adnana din Toate pânzele sus. Actrița Julieta Szönyi a fost una dintre cele mai adorate de publicul român. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Motivul dispariției de pe ecrane a actriței pe care au iubit-o milioane de români. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu frumoasa Adnana din Toate pânzele sus din anul 1977. Vedeta a împlinit 74 de ani luna aceasta, pe data de 13.

De ce nu a mai apărut pe sticlă Adnana din Toate pânzele sus. Actrița Julieta Szönyi a fost una dintre cele mai adorate de publicul român

De ce nu a mai apărut pe sticlă Adnana din Toate pânzele sus. Actrița Julieta Szönyi a fost una dintre cele mai adorate de publicul român, dovadă că până la Revoluție a jucat în 10 pelicule. A făcut parte din echipa de la Teatrul Mic, rolurile sale rămânând în amintirea oamenilor.

ADVERTISEMENT

S-a născut la Timișoara, însă la vârsta de 4 ani a venit la București. Bunicii săi erau dintr-o familie bună, aveau lucruri elegante adunate într-un spațiu mic de numai o cameră, separată cu un glasvand de altă familie. Bucătăria şi baia erau comune.

Tatăl său deținea un atelier și lucra cu pictorul Corneliu Baba. Renumita artistă a intrat la Institutul de Teatru și Film din a treia încercare, mărturisind la un moment dat că totul a fost pură întâmplare. A renunțat la lumina reflectoarelor în jurul vârstei de 40 de ani.

ADVERTISEMENT

A luat această decizie neașteptată pentru a pleca din România alături de fostul soț, de profesie medic. S-a stabilit în Germania. Julieta Szönyi a declarat pentru dilemaveche.ro că și-a lăsat acasă fiul. A ajuns într-un lagăr pentru străini.

„Am plecat în Germania în ’90 cu fostul meu soţ, medic, am ajuns la aşa-zisul lagăr pentru străini de etnie germană, apoi ne-au făcut radiografia pulmonară, ne-au dat camera şi bonurile de masă.

ADVERTISEMENT

Fiul meu, Alexandru, era mic şi rămăsese în ţară. Mătuşa şi vărul meu, care ne-au instalat, n-apucaseră să plece, iar eu am stat două minute jos în cameră, după care am spus: Hai acasă!

După aceea, ne-am propus să rămânem doar o lună, cât avea soţul meu concediu, şi să ne întoarcem. Nu mă vedeam acolo”, a mărturisit actrița despre decizia de a renunța la cariera artistică.

ADVERTISEMENT

Julieta Szönyi, revenire după 30 de ani de pauză

Julieta Szönyi a revenit pe micile ecrane după o pauză care a durat 30 de ani. În anul 2019 a apărut în filmul La Gomera, în regia lui Corneliu Porumboiu. Pelicula a avut premiera la Festivalul de film de la Cannes.

La momentul respectiv frumoasa Adnana din Toate pânzele sus avea 70 de ani. Vedeta și regizorul s-au cunoscut după 1989, artista subliniind că i-a plăcut modul în care lucrează acesta și liniștea cu care știe să ceară. El este cel care i-a readus la viață dorința de a exista pe ecran.

ADVERTISEMENT