Motivul emoționant din spatele gestului făcut de Octavian Șovre. Pentru cine a cerut autograful lui Haaland

Andrei Șchiopu   
în Champions League
07/04/2021, 22:55
Motivul emoționant din spatele gestului făcut de Octavian Șovre. Pentru cine a cerut autograful lui Haaland
Motivul emoționant din spatele gestului făcut de Octavian Șovre. Pentru cine a cerut autograful lui Haaland. Sursă foto: frf.ro

Octavian Șovre a fost în atenția presei din întreaga lume pentru că i-a cerut autograful lui Erling Haaland la partida de Champions League dintre Manchester City și Borussia Dortmund.

Arbitrul asistent a fost acuzat pentru gestul său, însă motivul pentru care i-a cerut autograful starului norvegian este unul cu adevărat emoționant și nu are nevoie de prea multe justificații din partea românului.

Octavian Șovre a cerut autograful nu pentru copiii săi, ci pentru o cauză umanitară, în care este implicat, și anume pentru a le dona unui centru pentru terapia adulților care suferă de autism grav din județul său.

Gestul emoționant pentru care Octavian Șovre i-a cerut autograful lui Haaland

Imaginile cu Octavian Șovre care îi cere autograful lui Erling Haaland s-au viralizat peste tot în lume, iar asistentul român a fost pus la zid pentru gestul său, caracterizat drept neprofesionist.

Acum, gsp.ro a scos la iveală faptul că Octavian Șovre este implicat într-o campanie umanitară pentru terapia copiilor și adulților care suferă de autism grav din Bihor, județul său.

Șovre este implicat activ de 5 ani în asociația S.O.S Autism Bihor, care a fost realizată doar prin donații și strângeri de fonduri, în urma scoaterii la licitație a unor obiecte de valoare, donate de diverse personalități, printre care și asistentul român.

S.O.S Autism Bihor l-a făcut pe Octavian Șovre membru de onoare

Asociația S.O.S. Autism Bihor a decis să îl facă membru de onoare pe Octavian Șovre, astăzi, 7 aprilie, imediat după ce a izbucnit scandalul, în care a fost implicat arbitrul asistent.

„Acest mic gest al nostru e în semn de mulțumire, privind implicarea dumneavoastră în activitatea asociației noaste. Dorim să vă mulțumim pentru toate articolele sportive pe care le-ați donat în decursul anilor pentru a putea fi licitate la evenimentele caritabile organizate de către noi, cu strângerea de fonduri necesare pentru a putea continua activitățile și proiectele noastre”, a declarat Simona Zlibuț, președintele Asociației S.O.S. Bihor.

„Acel autograf e pentru o cauză nobilă. Poate lumea nu știe, dar Tavi e implicat direct în sprijinirea acestei Asociații, prin care funcționează acest singur centru acreditat pentru adulții cu forme grave de autism din Bihor.

Sunt doar 5 în toată țara. N-am cuvinte să vorbesc despre Tavi Șovre fiindcă ne-a ajutat mult în toți acești ani!”, a mai spus Simona Zibuț pentru sursa citată.

„Fetița mea suferă de o formă gravă de autism!”

„Sunt președinta Asociației și da, fetița mea de 21 de ani suferă de o formă gravă de autism. Nu puteți avea idee ce costuri presupune, ce să faci cu 500 de lei? Fetița mea nu știe când trebuie să meargă la baie, nu poate să mănânce singură.

Imaginați-vă că are nevoie zilnic de pamperși, de medicamente, nu mai zic că a și fost operată de o tumoră cerebrală. Costurile sunt enorme, la fel și la ceilalți”, a continuat Simona Zibuț.

Mihaela Tatu, Veta Biriș, Aurelian Temișan, Tavi Șovre, în trecut ne-au sprijinit Hagi, Duckadam. Avem deja 8 ani de evenimente însă e foarte complicat fiindcă statul a decis să nu mai ofere practic nimic pentru cineva care trece de 18 ani și suferă în continuare de autism, ci doar o sumă modică de 500 de lei. Și atunci ne ocupăm noi, părinții!

Poate că după ce au aflat cauza pentru care a solicitat acele semnături realizează că a fi om e, înainte de toate, cea mai importantă calitate!”, a mai spus aceasta.

  • 17 ani consecutivi a fost Octavian Șovre pe listele FIFA
Închide ×