Sporturi

Motivul excluderii lui Drăgulescu din lotul de gimnastică: “Hîldan și Ekeng au murit”

Autor: Claudiu Surmei | 19.07.2018 | 14:07
Marian Drăgulescu a fost exclus din lotul de gimnastică

Antrenorul lotului masculin de gimnastică a explicat de ce sportivul Marian Drăgulescu nu va face parte din lotul României la Europenele din luna august. Marius Urzică susține că Drăgulescu nu are aviz medical și nu ar trebui să riște.

“Nimeni nu l-a dat afară. Din partea Institului de Medicină Sportivă i s-a dat acordul de a începe treptat efortul, dar în niciun caz nu are aviz medical pentru a participa la Campionatele Europene. După ce va împlini acele trei luni, care sunt prevăzute de Comunitatea Europeană, poate să aibă viza medicală din partea INMS-ului”, a declarat Marius Urzică pentru GSP.

Antrenorul a spus că Drăgulescu ar putea suferi complicații din cauza intervenției chirurgicale la inimă. Marius Urzică îi recomandă sportivului să înceapă pregătirea în sală, în mod treptat și să aștepte să primească avizul medical. “Așa ceva nu se mai face și nimeni nu riscă. Așa cum a murit Hîldan, cum s-a întâmplat cu Ekeng… Nimeni nu mai riscă!”

Marian Drăgulescu a fost exclus din lotul de gimnastică

Marius Urzică a explicat și de ce, în perioada în care era sportiv în lotul României, a participat la o competiție pe proprie semnătură. “În aceea perioadă se putea face, dar între timp legea s-a schimbat. Normele europene s-au modificat în ideea de a fi sigur că nu se întâmplă nimic cu indiferent orice sportiv, să nu mai moară oameni. Acestea sunt regulile, în ele trebuie să ne încadrăm”, a spus Urzică.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!