Sport

Motivul ireal pentru care Neymar a fost amendat cu o sumă uriașă în Brazilia

Pe lângă situația sportivă care este una incertă la acest moment, Neymar are și foarte mari probleme cu legea fiind amendat cu o sumă uriașă în Brazilia.
04.07.2023 | 11:00
Motivul ireal pentru care Neymar a fost amendat cu o suma uriasa in Brazilia
Pe lângă situația sportivă care este una incertă la acest moment, Neymar are și foarte mari probleme cu legea fiind amendat cu o sumă uriașă în Brazilia. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Starul brazilian a căzut în dizgrația șeicilor care bagă bani la PSG din cauza numeroaselor sale escapade, a accidentărilor și a faptului că în vestiar crează foarte multe animozități, iar aceștia fac tot posibilul să scape de el.

Neymar, amendat în Brazilia pentru contravenţii privind mediul

Până se va stabili cu exactitate viitorul său fotbalistic, Neymar se vede nevoit să plătească o amendă colosală în Brazilia pentru că a construit un lac artificial în vila sa de la periferia oraşului Rio de Janeiro fără autorizaţie de mediu.

ADVERTISEMENT

Conform publicației franceze Le Figaro, primăria din Mangaratiba a aplicat mai multe amenzi pentru ”încălcări de mediu în construcţia unui lac artificial la vila jucătorului”, iar sancţiunile se ridică la peste 16 milioane de reali (3,3 milioane de dolari). Jucătorul are 20 de zile la dispoziție pentru a face apel.

Printre ”zecile de infracţiuni” constatate, autorităţile au amintit de ”efectuarea de lucrări supuse controlului de mediu fără autorizaţie”, ”captarea şi deturnarea apei din râu fără autorizaţie” şi ”îndepărtarea de terenuri şi vegetaţie fără autorizaţie”.

ADVERTISEMENT

La 22 iunie, în urma unor plângeri depuse pe reţelele de socializare, autorităţile au constatat o serie de încălcări ale normelor de mediu la proprietatea de lux, unde muncitorii construiau un lac artificial şi o plajă. Autorităţile au închis şantierul şi au ordonat încetarea oricărei activităţi, însă presa braziliană a relatat că Neymar a organizat o petrecere acolo şi s-a scăldat în lac.

Salariul, singura piedică în revenirea la Barcelona

În ultima perioadă s-a scris că șansele ca Neymar să se întoarcă la Barcelona sunt destul de mari, catalanii fiind în negocieri intense cu PSG. Mai mult, cele două cluburi s-au pus de acord în majoritatea privințelor, rămânând o singură piedică în realizarea transferului.

ADVERTISEMENT

Având în continuare probleme destul de mari din punct de vedere financiar, Barcelona îl dorește pe Neymar sub formă de împrumut cu drept de achiziționare definitivă în vara viitoare, variantă acceptată de șeicii qatarezi care conduc PSG.

Singurul punct care stă în acest moment în calea realizării acestei mutări este salariul fotbalistului. PSG își dorește ca Barcelona să preia cea mai mare parte a salariului de 36.000.000 de euro pe care îl are Neymar în capitala Franței, iar catalanii trebuie să găsească modalitatea de a achita o sumă atât de mare.

ADVERTISEMENT

În această vară s-a scris insistent și de faptul că saudiții de la Al Hilal, care s-au bătut pentru semnătura lui Messi dar nu au avut câștig de cauză, ar vrea să-l aducă pe Neymar și i-au făcut o ofertă salarială greu de refuzat.

ADVERTISEMENT
Tags: