Sport

Motivul pentru care Adrian Mititelu nu vrea ca Sepsi – FCU Craiova să se rejoace pe 15 martie: „Pot ieși alte lucruri”. Pe cine visează să bată în play-off

Adrian Mititelu nu vrea ca Sepsi - FC U Craiova să se rejoace pe data de 15 martie, explicând că atunci este ziua maghiarilor de pretutindeni.
09.03.2023 | 20:14
Motivul pentru care Adrian Mititelu nu vrea ca Sepsi  FCU Craiova sa se rejoace pe 15 martie Pot iesi alte lucruri Pe cine viseaza sa bata in playoff
Motivul pentru care Adrian Mititelu nu vrea ca Sepsi - FCU Craiova să se rejoace pe 15 martie. Sursă foto: facebook/fcucraiova
ADVERTISEMENT

Patronul lui FC U Craiova 1948 este de părere că data de 16 martie este potrivită pentru rejucarea meciului, dezvăluind și ce planuri are în cazul în care echipa sa va ajunge să evolueze în play-off.

Motivul pentru care Adrian Mititelu nu vrea ca Sepsi – FCU Craiova să se rejoace pe 15 martie

Adrian Mititelu a dezvăluit motivul pentru care nu dorește ca meciul dintre Sepsi și FCU Craiova să se rejoace pe data de 15 martie, atunci când este ziua maghiarilor de pretutindeni:

ADVERTISEMENT

„Suntem cel puțin 50-50% în momentul ăsta cu Sepsi. Arbitrul Chivulete a greșit, nu era un motiv să oprească meciul. Meciul se putea disputa fără probleme, niciun jucător nu acuzase că nu mai poate juca.

Nu înțelegeți că din punct de vedere al termenilor legali, rasismul este una și xenofobia esta altceva. Au rămas cele șase etape de suspendare, nu e simplă decizia pentru fani, galeria noastră nu va mai face niciodată astfel de lucruri”.

ADVERTISEMENT

„Dacă le iei sectorul lor, ai curățat și galeria. Degeaba fac eu fotbal cu tribunele închise într-o țară, în care și-așa suporterii nu mai vin la stadion.

Dacă în Franța, la un derby din Ligue 1, un fotbalist și-a luat o sticlă în cap și a fost înjurat și făcut în fel și chip, meciul s-a jucat. Cea mai simplă soluție este evacuarea”, a mai spus Adrian Mititelu, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

„Eu nu exclud să vină fanii noștri acolo, pentru că știu ce le poate pielea!”

„Nu putem să fim noi mai catolici decât Papa, noi în România, noi moștenim supărările bunicilor și străbunicilor noștri. Suntem noi vinovați cu ce au făcut ungurii în 1940 prin Ardeal? De ce nu avem nimic cu bulgarii sau cu turcii sau cu sârbii?

Domnul Dioszegi putea da ordin la jandarmerie și galeria era evacuată în 3 minute, dar nu a vrut. Cel mai probabil… ei ziceau pe 15 să se joace, dar le-am spus că în acea dată e ziua maghiarilor de pretutindeni. Toată lumea știe ce se întâmplă pe 15 martie în Ardeal, să fim serioși.

ADVERTISEMENT

Eu zic că o să fie foarte frumos la Sfântu Gheroghe și așa va fi sportiv, așa va fi corect. Eu nu exclud să nu vină fanii noștri acolo, că știu ce le poate pielea, dar nu vor fi organizați de club. De-asta spun că ziua de 15 martie nu e o dată bună. Ai noștri pot să vină cu un tablou mare cu Avram Iancu și iar ies alte lucruri”, a continuat Adrian Mititelu.

„Eu zic pe 16 să se joace, pe 15 să cânte imnul maghiarilor de pretutindeni și pe 16 să fie obosiți și să joace cu noi. Chiar îl rog pe domnul Dioszegi să meargă la TAS și nu sunt ironic, sunt curios cum vor ataca decizia. Să știți că la TAS au meci și cei de la Marseille. Mă duceam la TAS pentru dreptate, dar nu mai aveam timp să facem nimic. Minimum o lună jumătate ar fi ținut procesul în regim de urgență.

Dacă ajungem în play-off, o să vedeți că o să fim una dintre cele mai bune echipe, o să vedeți, chiar dacă suntem pe locul șase. Să ajungem noi în play-off și vă promit că nu o să fiți dezamăgiți de noi. Vom avea 10 finale, pe care le vom juca de care pe care. 

Pentru mine cele mai tari meciuri sunt cu CSU și cu Rapid. Nu se încurajează xenofobia și rasismul, pentru că galeria Craiovei suferă după această decizie a Comisiei. Eu știu cât de greu le este și știu sigur că nu vor mai face așa ceva de-acum înainte și nici alte galerii”, a mai spus patronul oltenilor.

ADVERTISEMENT