Sport

Motivul pentru care Alex Mitriță a dispărut din lotul naționalei României. S-a luat în gură cu „greii” vestiarului. „Zici că e Messi!” Exclusiv

Alex Mitriță, 27 de ani, este unul dintre jucătorii cu nume la care selecționerul Edi Iordănescu a renunțat pentru meciurile cu Finlanda și Bosnia.
06.09.2022 | 15:50
Motivul pentru care Alex Mitrita a disparut din lotul nationalei Romaniei Sa luat in gura cu greii vestiarului Zici ca e Messi Exclusiv
Fotbalistii romani Vlad Chiriches, Alexandru Cicaldau si Alexandru Mitrita la antrenamentul oficial de dinaintea meciului impotriva Muntenegru, contand pentru Liga Natiunilor, desfasurat la Centrul National de Fotbal din Migosoaia, luni 13 iunie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

România mai are de disputat două meciuri din actuala grupă de Liga Națiunilor. Tricolorii vor juca pe 23 septembrie în Finlanda, apoi vor închide campania pe teren propriu, pe 26 septembrie, contra Bosniei.

Edi Iordănescu a decis să taie în carne vie! „La națională chem doar jucătorii care vor să vină și pe jos pentru tricolor!”

Selecționerul Edi Iordănescu a anunțat zilele trecute lotul lărgit al stranierilor pentru dubla de la finalul lunii, cu Finlanda, la Helsinki și cu Bosnia, pe Giulești. Dintre oamenii care au tot fost prezenți la ultimele acțiuni ale echipei naționale, lipsesc Alex Mitriță și Alex Maxim.

ADVERTISEMENT

Nu este deloc surprinzătoare absența celor doi chiar și de pe lista preliminară, pentru că Iordănescu a decis să schimbe foaia după rezultatele slabe din luna iunie. Cu o victorie și trei eșecuri, naționala României este pe ultimul loc al grupei de Liga Națiunilor.

Selecționerul a avut o discuție clară cu președintele Răzvan Burleanu și cu Mihai Stoichiță după înfrângerile din vară și a primit mână liberă să taie în carne vine. „Dacă în ultimii ani nu am reușit nici măcar o calificare, indiferent ce jucători au fost chemați, cu experiență, în formă sau doar cu state vechi la națională, atunci trebuie schimbat ceva. Fă cum consideri!”, i s-a transmis dinspre șefii FRF.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a decis să pună în practică încă de la aceste acțiuni din septembrie noile linii pe care vrea să le urmeze în selecție. „De acum înainte la națională o să chem doar jucătorii care vor să vină și pe jos, care ard să joace pentru România! Cei care fac mofturi și parcă ne fac o favoare că vin la lot își vor vedea de treburile lor la echipele de club. Grupul e cel mai important”, a sunat și mesajul selecționerului în discuția cu federalii.

Alex Mitriță a creat „valuri” încă de la sosirea în cantonamentul naționalei României, cu stilul zeflemist și arogant!

Iar ce s-a discutat atunci este deja pus în practică acum. Printre primii care au căzut victimă noii strategii este Alex Mitriță, care tocmai s-a transferat la Al Raed, unde este antrenat de Marius Șumudică.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, Mitriță este ieșit momentan din vederile naționalei din cauza problemelor pe care le-a creat în vestiar la acțiunea prelungită din luna iunie. Cei din preajma naționalei spun însă că nu e o excludere definitivă, totul depinzând de modul în care va reacționa pe viitor atacantul de buzunar de 27 de ani împliniți în februarie.

Dar ce s-a întâmplat mai exact la cele 4 meciuri din iunie ale naționalei României? Oameni din vestiarul naționalei dezvăluie pentru FANATIK că Mitriță a avut mai multe clinciuri cu colegii la acele acțiuni. În primul rând a surprins neplăcut comportamentul zeflemist și aroganța pe care jucătorul le-a avut încă de la sosirea în cantonamentul naționalei dinaintea plecării spre Muntenegru, unde România a disputat primul meci, 0-2.

ADVERTISEMENT

După eșecul de la Podgorica le-a făcut scandal lui Florin Niță și Alex Crețu, iar la revenirea la București i-a băgat în sedință pe căpitanul Vlad Chiricheș și pe Burcă!

Dar ceea ce a contat cel mai mult în decizia selecționerului de a renunța momentan la Alex Mitriță sunt altercațiile pe care acesta le-a avut cu alți colegi pe parcursul acelor zile petrecute împreună.

În prima partidă a naționalei României, 0-2 la Podgorica, Mitriță a intrat în ultimele 25 de minute în locul lui Valentin Mihăilă, fiind folosit ca extremă stânga. Era 0-0. Am luat două goluri până la final, iar printre cei mai nervoși după meci a fost chiar Mitriță.

Acesta le-a reproșat direct portarului Florin Niță și lui Alex Crețu unele greșeli care, după părerea lui Alex, au dus la eșec. Crețu intrase la câteva minute de la primul fluier în locul accidentatului Iulian Cristea. „Gălăgia” făcută de Mitriță nu a căzut deloc bine vestiarului care oricum era inflamat.

Îmi e tare drag Alex Mitriță. Are un talent incredibil și îl folosește doar la 10%. Dacă el ar avea și o mentalitate de luptă, de a se bate și a înțelege că fotbalul la un nivel mare înseamnă sacrificiu din toate punctele de vedere, ar fi extraordinar. Sacrificiu în joc când ai mingea, sacrificiu să o recuperezi, sacrificiu pentru grup, să dai de la tine și să te implici” – Răzvan Lucescu, antrenorul lui Mitriță la PAOK până în vară

Excluderea lui Alex Mitriță din lot a avut un feed-back pozitiv din partea vestiarului! „Ne ceartă de zici că e Messi!”

Scandalurile și reproșurile lui Mitriță la adresa colegilor care, probabil, nu se ridicau la nivelul lui nu au rămas fără urmări. Cu Bosnia el nici nu a prins lotul, iar la victoria cu Finlanda din Giulești a rămas pe bancă până la final.

Dar situația nu se calmase deloc. FANATIK a aflat că la revenirea naționalei la București, pentru meciurile cu Finlanda și Muntenegru, au mai existat două episoade tensionate. Mitriță a mai luat la rost doi „grei” ai vestiarului, pe căpitanul Vlad Chiricheș și pe Andrei Burcă, jucătorul CFR-ului, reproșându-le prestațiile slabe din Bosnia.

„Ne ceartă de zici că e Messi! Și nici nu ne ajută prea mult când e pe teren”, au răbufnit cei vizați. A fost momentul în care Edi Iordănescu a decis să pună lucrurile la punct. Deși era apt, Mitriță nu a mai fost reținut în lot pentru returul cu Muntenegru, selecționerul mergând pe mâna grupului și a celor care s-au antrenat zilnic fără ifose. Excluderea lui Mitriță a avut un feed-back pozitiv din partea vestiarului, semn că decizia selecționerului a fost cea corectă.

Edi Iordănescu, care a fost zilele trecute într-o vizită la Real Madrid, a mers și mai departe pe această linie și la convocările recente. Mitriță nu se mai află momentan printre selecționabili, decizia renunțării la el nefiind bătută în cuie.

De fapt, olteanul ar fi simțit încă din iunie că a fost oarecum respins de grup și că nu va mai fi chemat. Întâmplător sau nu a fost aruncată pe piață informația că s-ar fi retras de la națională, dar el a negat-o. În acest moment, Mitriță „a fost retras” de la naționala României. Ușa este însă întredeschisă!

  • 62 de minute a jucat Alex Mitriță la debutul lui Edi Iordănescu pe banca naționalei României. A fost titular în amicalul (0-1) cu Grecia din Ghencea
  • 18 meciuri și 3 goluri are Mitriță pentru tricolori, ultimul gol fiind marcat în victoria (1-0) cu Armenia din 11 octombrie 2021
ADVERTISEMENT