Sport

Motivul pentru care Barcelona nu mai joacă amicalul din Israel: „Nu pot trăda acest oraș”

Barcelona trebuia să joace un meci amical în Israel, însă partida a fost anulată de oficialii lui Beitar Ierusalim.
16.07.2021 | 11:54
Motivul pentru care Barcelona nu mai joaca amicalul din Israel Nu pot trada acest oras
ADVERTISEMENT

Barcelona nu va mai juca amicalul din Israel, pe care urma să-l dispute în Ierusalim, cu echipa locală Beitar. Anunțul a fost făcut chiar de finanțatorul echipei din Israel, Moshe Hogg, care a delcarat că nu poate să accepte conidițiile pe care clubul cataln le-a impus în contract

De ce nu mai joacă Barcelona amicalul din Israel: ”Este o decizie grea, dar cred că este cea corectă”

”Cu regret trebuie să anulez meciul cu Barcelona după ce în contract a apărut condiția ca această partidă să nu aibă loc în Ierusalim, dar și alte cereri care nu mi-au plăcut. După ce am meditat, cu tristețe am hotărât să nu mai joc deoarece sunt un mândru evreu și cetățean israelian.

ADVERTISEMENT

Am cumpărat acest club, Beitar Ierusalim, din dragoste pentru acest oraș sfânt. Am luptat mereu împotriva rasismului și așa voi face în continuare. Eu sunt un promotor al păcii și al coabitării.

Dar un meci cu Beitar trebuie să se desfășoare la Ierusalim, iar motivul pentru care nu se joacă cel cu Barcelona este unul politic. Pot să înțeleg asta, dar nu să și accept. Sunt un fan al Barcelonei și am visat la acest meci. Faptul că nu se joacă acest meci istoric îmi rupe inima. 

ADVERTISEMENT

Dar nu pot trăda acest oraș, Ierusalim. Nu mă supăr pe Barcelona, sper ca relația să fie bună în continuare. Este o decizie grea, dar după ce m-am consultat și cu primarul orașului, cred că este cea corectă”, a declarat patronul lui Beitar, potrivit The Times of Israel.

Decizia catalanilor vine după ce autoritățile fotbalistice palestiniene au protestat față de clubul spaniol

„Dacă forul nostru respectă dreptul fiecărei echipe de a juca meciuri amicale cu orice club dorește, vrem să atragem atenția asupra faptului că, dacă va juca în Ierusalim, Barcelona încalcă prevederile federației noastre referitoare la activitățile desfășurate în partea ocupată a orașului.

ADVERTISEMENT

 Asta deoarece Ierusalimul de est nu se află sub jurisdicția federației din Israel la care este afiliat clubul Beitar”, a fost mesajul oficialilor palestinieni.

Barcelona s-a răzgândit și vrea un alt jucător de la Atletico Madrid

Deși presa internațională a scris că Barcelona este interesată de mijlocașul celor de la Atletico Madrid, Saul Niguez, care urma să semneze cu gruparea de pe Camp Nou, echipa antrenată de Koeman s-a răzgândit și cere alt jucător. Este vorba de Joao Felix,jucătorul care a venit la Atletico în 2019, pe 127 de milioane de euro, de la Benfica.

ADVERTISEMENT

Noua speranță a Portugaliei este dorit cu insistenţă pe Camp Nou de către Ronald Koeman. Clubul din Catalunia consideră că schimbul dintre Saul și Griezmann nu ar fi fost unul echilibrat, deoarece mijlocașul spaniol nu are aceeaşi valoare ca a jucătorului francez. Din cauza prețului pe care Felix îl are, Barcelona consideră schimbul Griezmann-Felix ca find unul mai rentabil din cauza cotei de transfer apropiate a celor doi.

Problema ar fi reprezentată, însă, de pretențiile financiare ale lusitanului, mult mai ridicate față de cele ale lui Saul, iar în acest caz planul conducerii Barcelonei de a face economii din reducerea salariilor ar putea fi pus în pericol.

Fotbalistul spaniol nu pare deloc fericit de ceea ce se întâmplă. La o întâlnire cu fanii când semna autografe, unul din suporterii lui Atletico i-a spus lui Saul să rămână la formația din captiala Spaniei. ”Rămâi aici, e casa ta!”, la care Saul a replicat surprins de camerele tv: „Nu am ce face, omule, clubul mă dă afară, nu am de ales!”.

ADVERTISEMENT