Sport

Motivul pentru care Belgia ar putea disputa un meci al naționalei în afara granițelor. Orașele refuză categoric găzduirea: „Ne-ar trebui prea mulți polițiști”

Belgia ar putea fi nevoită să dispute în afara granițelor un meci al echipei naționale. Orașele refuză categoric din motive de securitate.
20.06.2024 | 16:31
Motivul pentru care Belgia ar putea disputa un meci al nationalei in afara granitelor Orasele refuza categoric gazduirea Near trebui prea multi politisti
Motivul incredibil pentru care naționala Belgiei ar putea fi nevoită să plece din țară pentru meciul din UEFA Nations League. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Belgia, adversara României din grupe la EURO 2024, va da piept pe teren propriu cu Israel, pe 6 septembrie, în prima etapă din UEFA Nations League. Naționala lui Domenico Tedesco nu știe încă unde va juca partida cu Israel, deoarece orașele belgiene refuză să găzduiască meciul din motive de securitate.

Motivul pentru care Belgia ar putea disputa un meci al naționalei în afara granițelor. Orașele refuză categoric găzduirea: „Ne-ar trebui prea mulți polițiști”

În mod normal, Belgia ar fi disputat meciul cu Israel pe Stadionul „Roi Baudouin” din Bruxelles, casa „Diavolilor roșii”. Din cauza conflictului armat din Gaza, belgienii consideră că partida cu naționala din „Țara Sfântă” este una cu grad de risc ridicat.

ADVERTISEMENT

Philippe Close, primarul din Bruxelles, a fost cel care a făcut anunțul. „Ne-am întâlnit de foarte multe ori cu poliția ca să stabilim circumstanțele și, din păcate, am fost nevoit să iau această decizie.

Stadionul ‘Roi Baudouin’ este casa ‘Diavolilor roșii’, ne-ar trebui prea mulți polițiști ca meciul cu Israel să se desfășoare în condiții de siguranță. Treaba mea este să garantez securitatea în cartierele din Bruxelles și asta ar fi imposibil dacă meciul se va juca la noi în oraș”, a declarat Philippe Close, potrivit presei locale.

ADVERTISEMENT

Capitala Bruxelles, sufocată de evenimente internaționale: „Securitatea este prioritatea noastră”

Philippe Close a mărturisit că un meci al naționalei cu Israel la Bruxelles ar fi deja prea mult pentru capitala Belgiei care va găzdui multiple evenimente internaționale, iar securitatea ar putea fi pusă în pericol.

„În primul și primul rând, sunt demonstrații zilnice în Bruxelles și nu e doar despre situația din Orientul Mijlociu. În plus, un summit european va avea loc în oraș și Papa va veni la Bruxelles.

ADVERTISEMENT

Sunt prea multe evenimente internaționale. Securitatea în Bruxelles este prioritatea noastră”, a mai spus Philippe Close. Gent, Leuven sau Liege sunt alte orașe care au întors spatele pentru găzduirea meciului naționalei Belgiei cu Israel.

Primarul din Liege a refuzat găzduirea meciului echipei naționale a Belgiei: „Răspunsul este ‘nu’”

„Nu poți întoarce orașul pe dos pentru un meci internațional. Dacă știi despre asta cu șase luni în avans, poate ai putea să o faci, dar este prea din scurt. Federația nu ne-a întrebat încă, dar am vorbit deja cu șeful poliției.

ADVERTISEMENT

Răspunsul este «nu»”, a spus edilul din Liege. Astfel, Federația Belgiană nu mai are multe variante la dispoziție. Doar 3 orașe, cu stadioane cu licență UEFA, mai are Federația Belgiană de Fotbal la îndemână: Antwerp, Bruges și Genk. De asemenea, belgienii nu exclud ca partida să aibă loc în afara țării, dar fără spectatori.

ADVERTISEMENT