Fotbal intern

Motivul pentru care Bogdan Planic nu mai poate juca în România după ce a reziliat unilateral cu FCSB! Este ademenit în Turcia cu o ofertă de “sultan”: 700.000 de euro pe an. Exclusiv

01.07.2020 | 15:54
Motivul pentru care Bogdan Planic nu mai poate juca in Romania dupa ce a reziliat unilateral cu FCSB Este ademenit in Turcia cu o oferta de sultan 700000 de euro pe an Exclusiv
ADVERTISEMENT

Bogdan Planic și-a reziliat unilateral contractul cu FCSB la câteva zile după meciul cu CFR Cluj, scor 0-1, primul meci de la restartul în Casa Pariurilor Liga 1. Sârbul a fost nemulțumit de faptul că a fost băgat în șomaj tehnic de Gigi Becali. FANATIK a aflat că Bogdan Planic este dorit în Turcia, unde are oferte bănoase. 

Fundașul a plecat de la echipă și l-a înfuriat pe Gigi Becali, care a spus că decizia asta îl va costa 10 milioane de euro, pe el sau echipa care îl va transfera. Patronul FCSB a spus că Planic mai avea contract încă un an cu echipa și spune că ori va plăti acești bani, ori se va lăsa de fotbal.

ADVERTISEMENT

În ciuda acestui litigiu, din informațiile FANATIK, Bogdan Planic are oferte de “sultan” din Turcia, acolo unde este momit cu un salariu de 700.000 de euro pe an. De altfel, FANATIK a scris încă din finalul anului trecut de un interes al lui Fenerbahce pentru stopper-ul sârb.

Motivul pentru care Bogdan Planic a reziliat unilateral cu FCSB! Dorit în Turcia

Bogdan Planic a fost dorit și de Universitatea Craiova. Oltenii au încercat să îl transfere pe jucătorul sârb, însă s-au lovit de o serie de probleme. Șansele ca Planic să ajungă în Bănie sunt zero din cauza faptului că și-a rupt unilateral contractul.

ADVERTISEMENT

Astfel, pentru că a denunțat unilateral înțelegerea cu FCSB, sârbul a cerut celor de la FIFA o carte verde provizorie, iar în acest caz poți să joci oriunde numai în țara în care ai avut probleme nu. Asta, în condițiile în care a mers la arbitrajul FIFA și nu s-a adresat comisiilor locale.

Așadar, șansele ca Bogdan Planic să continue la o altă echipă din România în sezonul viitor sunt nule. Însă, ofertele din Turcia sunt de luat în considerare, mai ales când fundașul este atras cu un salariu lunar de aproape 60.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali: “Situația e clară: ori iau eu zece milioane, ori se lasă el de fotbal”

Litigiul pe care îl are Planic cu FCSB nu îl împiedică să joace în altă parte. El va avea cartea verde provizorie de la FIFA și în paralel se va desfășura procesul cu FCSB. Fotbalistul vrea plata salariilor restante, inclusiv cele din șomaj tehnic, iar Gigi Becali vrea să ceară despăgubiri pentru ruperea unilaterală a contractului:

„Eu nu fac discuții cu fotbaliștii. Eu negociez contracte. Așa cum eu le respect, trebuie să le respecte și ei. Ceea ce se întâmplă acum cu FCSB este în dezavantajul lui. Situația e clară: ori iau eu zece milioane, ori se lasă el de fotbal. Dacă îl ia vreun club, eu iau zece milioane de la clubul ăla. Așa, dacă se lasă el nu mai iau nimic”, a declarat Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Bogdan Planic a fost transferat de FCSB în vara anului 2017 pentru 350.000 de euro de la Vojvodina Novi Sad. Fundașul sârb s-a dovedit unul dintre cele mai bune transferuri din ultimii ani la roș-albaștrii. În acest sezon fotbalistul a evoluat în 30 de meciuri.

  • 28 de ani are Bogdan Planic
  • 1.800.000 de euro este cota de piață a lui Planic

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Botoșani: 1,77 este cota pentru „gazdele deschid scorul”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: