Sport

Motivul pentru care Cătălin Hîldan Jr. a plecat de la Dinamo: „Era o presiune foarte mare pe el”

Cătălin Hîldan Jr., nepotul „Unicului Căpitan”, s-a despărțit de Dinamo în vară, iar tatăl tânărului fotbalist a dezvăluit motivele „rupturii” cu „alb-roșii”.
25.10.2022 | 15:30
Motivul pentru care Catalin Hildan Jr a plecat de la Dinamo Era o presiune foarte mare pe el
Cristi Hîldan, tatăl lui Cătălin Hîldan Jr., a vorbit despre motivele despărțirii dintre tânărul fotbalist și Dinamo. Sursă foto: Captură Pro X
ADVERTISEMENT

Cătălin Hîldan Jr. a plecat în vară de la Dinamo după ce „alb-roșii” au fost nevoiți să se despartă de mai mulți fotbaliști atât de la prima, cât și de la a doua echipă. Printre nume s-a aflat și Cătălin Hîldan Jr., nepotul „Unicului Căpitan”. Tatăl fotbalistului a mărturisit motivele care au stat în spatele plecării de la clubul antrenat de Ovidiu Burcă.

Motivul pentru care Cătălin Hîldan Jr. a plecat de la Dinamo

Dinamo s-a confruntat cu plecări pe bandă rulantă în vară. Mihai Eșanu, unul dintre cei mai contestați jucători după dubla cu ”U” Cluj care avea să îi ducă pe „câinii roșii” în Liga 2, își cerea rezilierea contractului, informația dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Printre plecări s-a numărat și cea a lui Cătălin Hîldan Jr., care a debutat la echipa mare a lui Dinamo, în amicalul cu Dinamo Kiev din martie. Fotbalistul în vârstă de 19 ani a vorbit pentru FANATIK încă din vară și a explicat motivele despărțirii cu formația din Ștefan cel Mare.

Acum a venit rândul lui Cristi Hîldan, tatăl fotbalistului, să mărturisească motivele „rupturii” dintre cele două părți.

ADVERTISEMENT

„Sunt din 92′ la Dinamo, dar eu am venit cu fratele meu din 85′ – 86′, cam așa, din anii ăia sunt la Dinamo. De asta spun că este un amestec din fiecare sentiment, pentru că e normal, după ce ai trăit atâția ani în Dinamo, parcă să te desparți așa brusc nu e prea plăcut. Dar respect și am respectat decizia.

Cristi Hîldan, tatăl lui Cătălin Hîldan Jr. : „Era o foarte mare presiune pe el”

Cristi Hîldan a mărturisit că tânărul fotbalist era mereu comparat cu rudele sale, iar acest aspect îi aducea o mare presiune pe umeri. De asemenea, tatăl lui Cătălin Hîldan Jr. a dezvăluit că fotbalistul se simte foarte bine la Voluntari, cu care a semnat în vară, însă pentru care nu a apucat să debuteze.

ADVERTISEMENT

A fost un colectiv tehnic, care a alcătuit lotul echipei pentru Liga 2. Le-am respectat decizia. Nu a făcut parte din acest lot. Nu am să spun oferta, nici nu mai contează. Important este că este liniștit, nu mai are presiunea a ceea ce face, orice gest pe care îl făcea era imediat catalogat. ‘Nu semeni, nu ești ca…’ și așa mai departe.

Și atunci era o presiune foarte mare pe el. Acum este descătușat, și eu la fel, pentru că, dacă lui nu îi era bine, nici mie nu îmi e bine, este clar, ca orice părinte. Lucrurile sper să meargă bine în continuare”, au fost cuvintele lui Cristi Hîldan, conform PlaySport.

ADVERTISEMENT

Totuși, tatăl nepotului lui Cătălin Hîldan nu exclude o revenire la Dinamo în viitor. „Cu siguranță, dacă merită și dacă este dorit, dacă demonstrează că joacă fotbal pe placul lui Dinamo, 100% se va întoarce la Dinamo, asta o spun, și o spune și el, nu numai eu”, a încheiat Cristi Hîldan.

Cătălin Hîldan Jr., despre despărțirea de Dinamo: „N-am mai fost în vederile lor”

Cătălin Hîldan Jr. a dezvăluit motivele pentru care nu a mai continuat la Dinamo. „Pur și simplu n-am mai fost în vederile lor. Asta a fost toată chestia. Nimeni nu m-a chemat. Ce să fac, să rămân?! Plus că mi s-a terminat contractul la 30 iunie și nu mi-a propus nimeni prelungirea”, spunea în vară Cătălin Hîldan Jr., pentru FANATIK.

Tânărul sportiv a mărturisit că a fost aproape să se retragă din fotbal. Nu ar fi fost primul caz de la Dinamo. David Țone a vrut să se retragă din activitate, informație anunțată în exclusivitate de FANATIK.

„Problema mea de sănătate a fost acum un an și într-adevăr m-am gândit să renunț definitiv la fotbal. Acum sunt sănătos și mă simt foarte bine din punct de vedere fizic”, declara Cătălin Hîldan Jr., pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT