Sport

Motivul pentru care Cristi Bălgrădean nu este nici în lot pentru CFR – Banja Luka. Ce se întâmplă cu portarul

Cristi Bălgrădeanu nu este în lotul CFR-ului pentru meciul dintre CFR Cluj și Banja Luka.
06.07.2021 | 21:25
Motivul pentru care Cristi Balgradean nu este nici in lot pentru CFR  Banja Luka Ce se intampla cu portarul
ADVERTISEMENT

Portarul campioanei României este suspendat pentru „dubla” cu Borac Banja Luka, după ce la ultimul meci al CFR-ului din Europa League, acesta a văzut direct cartonașul roșu.

Este vorba despre duelul dintre CFR Cluj și Young Boys Berna, scor 1-2, în care Cristi Bălgrădean a avut o ieșire nervoasă la adresa arbitrului după ce se dictase lovitură de la 11 metri, pe finalul confruntării.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care Cristi Bălgrădean nu este în lot pentru CFR – Banja Luka

Cristi Bălgrădean nu se află în lotul CFR-ului pentru duelul cu Borac Banja Luka, din turul I preliminar al Champions League. Portarul campioanei României ispășește o pedeapsă după cartonașul roșu primit la ultimul meci european al CFR-ului din sezonul trecut.

CFR Cluj avea nevoie de o victorie pentru a se califica mai departe de grupele Europa League, însă deplasarea cu Young Boys se anunța a fi una foarte dificilă.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, CFR Cluj avea să deschidă scorul prin Gabriel Debeljuh, în minutul 84, iar soarta calificării părea definitivată. Din păcate pentru clujeni, arbitrul francez Benoit Bastien a dictat lovitură de la 11 metri, moment în care Cristi Bălgrădean a avut o reacție nervoasă.

Atunci, portarul CFR-ului nu a putut fi oprit nici de colegii săi, iar arbitrul a interpretat gestul său drept un afront la adresa lui, arătându-i cartonașul roșu.

ADVERTISEMENT

Elvețienii au reușit să egaleze, pentru ca în minutul 90+6 să ducă scorul la 2-1, iar calificarea CFR-ului a fost complet năruită.

„Au ceva cu românii!”

Cristi Bălgrădean a fost vehement la adresa arbitrului și a declarat la finalul meciului că el și colegii săi nu au fost lăsați să meargă mai departe din cauză că sunt români:

ADVERTISEMENT

„Ce mai e de spus după o asemenea fază? A văzut toată lumea la televizor ce penalty a putut să dea acest arbitru. S-a întâmplat asta pentru că suntem români, suntem prea mici.

Trebuia să meargă mai departe Elveţia. E o dezamăgire mare în rândul echipei, cred că în rândul României e o dezamăgire enormă. Acest arbitru a făcut să pierdem această calificare”.

Cristi Bălgrădean a explicat și discuția pe care a avut-o cu arbitrul meciului, neînțelegând de ce l-a eliminat: „Ce schimb de vorbe? ’Pentru ce îmi dai roşu?’, asta i-am zis. ’Pentru proteste’, mi-a zis. Păi ce proteste, că nici nu am apucat să ajung la el”.

ADVERTISEMENT