Fotbal intern

Motivul pentru care Dan Nistor a plecat de la CFR Cluj! Ce s-a întâmplat în Gruia

24.04.2021 | 10:18
Motivul pentru care Dan Nistor a plecat de la CFR Cluj Ce sa intamplat in Gruia
Motivul pentru care Dan Nistor a plecat de la CFR Cluj! Ce s-a întâmplat în Gruia. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dan Nistor este unul dintre cei mai constanți fotbaliști din lotul Craiovei, iar mijlocașul poate fi omul cheie din duelul cu CFR Cluj, fosta sa echipă, la care a jucat în sezonul 2017-2018.

Dan Nistor fusese adus de CFR Cluj de la Dinamo, iar mutarea sa în „Gruia” se anunța a fi un transfer impresionant făcut de formația pregătită atunci de Dan Petrescu, însă lucrurile nu au mers într-o direcție ascendentă.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul i-a răspuns răstit lui Dan Petrescu la un antrenament, iar tehnicianul s-a enervat atât de tare pe el, încât nu a mai fost cale de împăcare, Dan Nistor întorcându-se la Dinamo.

De ce a plecat Dan Nistor de la CFR Cluj

Dan Nistor trebuia să fie unul dintre liderii echipei la CFR Cluj, campioana României își pusese mari speranțe în el, însă neînțelegerile dintre el și Dan Petrescu au făcut ca soarta carierei sale să fie alta.

ADVERTISEMENT

Acum, Iuliu Mureșan, fostul președinte al CFR-ului, a dezvăluit motivul pentru care Nistor a plecat de la CFR Cluj: Pe Nistor, un jucător foate bun, l-am avut în propria curte.

L-am luat de la Dinamo și la un moment dat în timpul unui antrenament i-a răspuns la o observație, în stilul caracteristic, lui Dan Petrescu. De atunci, Dan Petrescu nu a mai vrut să-l vadă și ne-a spus să-l dăm.

ADVERTISEMENT

Nu știu ce i-a strigat exact lui Dan Petrescu. Pentru faptul că și-a permis să-i răspundă a trebuit să plece. Eu eram mai maleabil”.

  • 18 meciuri a jucat Dan Nistor pentru CFR Cluj, reușind să ofere 5 pase decisive, însă nu a marcat deloc
  • 32 de ani este vârsta lui Dan Nistor
ADVERTISEMENT

„Mie mi-a părut foarte rău!”

Iuliu Mureșan a continuat și și-a exprimat regretul pentru plecarea lui Dan Nistor de la CFR Cluj, considerând că mijlocașul este un fotbalist foarte bun:

„Eu am înțeles jucătorii și am mai trecut cu vederea. Până la urmă cu toții mai avem nervi și mai greșim. Trebuie să fim mai toleranți puțin. Unele momente pot fi trecute cu vederea. Dan Nistor ar fi putut juca și acum la CFR. Din acel moment nu prea a mai jucat”.

„Mie mi-a părut foarte rău. Și în ziua de astăzi îmi pare rău că nu a rămas la CFR și l-am dat. Eu jucător care are caracter, are execuții foarte bune.

Tactic joacă foarte bine. S-a văzut și la meciul Craiova-CFR Cluj. Se ocupă de toate mingile care trec din compartimentul defensiv în cel ofensiv”, a mai spus Iuliu Mureșan pentru realitateasportivă.net.

  • 50 de meciuri a jucat Dan Nistor până acum pentru Craiova, marcând de 7 ori și oferind 7 pase decisive
  • 1.100.000 de euro este cota de piață a lui Dan Nistor, conform transfermarkt.com

Când se putea reîntoarce la CFR Cluj, Dan Petrescu l-a refuzat

În sezonul trecut, Dan Nistor se confrunta cu probleme salariale când evolua la Dinamo, iar plecarea sa era iminentă. Dan Petrescu a fost întrebat la momentul respectiv dacă va vrea să îl aducă înapoi pe Dan Nistor, dar „Bursucul” a refuzat categoric:

Orice jucător bun ne interesează, dar el a fost aici și a plecat. Nu are cum să ne mai intereseze un jucător care a fost aici și a plecat. La ora asta nu avem niciun plan de transferuri”.

În cele din urmă, Dan Nistor a ajuns la Craiova, alături de care a fost la un pas să câștige campionatul și a marcat chiar împotriva CFR-ului, la meciul decisiv pentru campionat, duel pierdut de olteni cu 3-1.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – U Craiova: 4,55 este cota pentru „X pauză / 1 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT