Fotbal international

Motivul pentru care emblema lui FC Barcelona apare într-o biserică din secolul al XIV-lea din Catalonia! Foto

21.12.2018 | 18:25
Motivul pentru care emblema lui FC Barcelona apare intro biserica din secolul al XIVlea din Catalonia Foto

FC Barcelona este echipa fanion pentru Catalonia, iar emblema clubului se regăseşte pe vitraliul unei bisericii din secolul al XIV-lea. Puţini sunt vizitatorii lăcaşului de cult care au observat detaliul, însă un ghid turistic a dezvăluit misterul din spatele acestei apariţii.

Biserica “Santa Maria del Mar” din Barcelona a fost construită în secolul al XIV-lea, iar de-a lungul timpului a fost afectată de diferite probleme. Cutremurele, bombardamentele şi perioada de dictatură a lui Francisco Franco nu au putut distruge lăcaşul de cult, cu toate că în 1936, în timpul Războiului Civil din Spania, mânăstirea a fost incediată şi tot interiorul a fost distrus în întregime. Timp de aproape 30 de ani, mânăstirea a rămas abandonată, în timp ce oficialităţile au încercat să strângă bani pentru reconstrucţia lăcaşului de cult. La începutul anilor ’60, catalanii au rugat mai multe organizaţii să ajute la demararea lucrărilor, iar FC Barcelona s-a aflat printre donatori.

Emblema lui FC Barcelona apare într-o biserică din Catalonia încă din anii ’60

Emblema lui FC Barcelona apare într-o biserică din Catalonia încă din anii ’60, când clubul de pe “Camp Nou” a ajutat la reconstrucţia mânăstirii. La aproape 30 de ani de la incendierea mânăstirii, mai multe organizaţii catalane au ajutat cu bani la reconstrucţia lăcaşului de cult. Oficialii lui FC Barcelona, care au oferit aproape 100.000 de pesetas, au cerut ca emblema clubului să fie pusă pe un vitraliu al bisericii “Santa Maria del Mar”.

Motivul pentru care emblema lui FC Barcelona apare într-o biserică din secolul al XIV-lea din Catalonia încă din anii '60
Motivul pentru care emblema lui FC Barcelona apare într-o biserică din secolul al XIV-lea din Catalonia încă din anii ’60

Biserica “Santa Maria del Mar” este unul dintre obiectivele turistice, cu un număr mare de vizitatori, din Barcelona, dar puţini sunt cei care au descoperit acest detaliu inedit. Recent, vitraliul pe care se află emblema lui FC Barcelona a fost trecut într-un ghid turistic online. Stema catalanilor se regăseşte pe o fereastă aflată în stânga altarului şi a fost desenată de Pere Canovas Aparicio.