De ce este bine să pui sare în cafea. Trucul uimitor care a convins mii de persoane să adopte un nou stil în ceea ce privește băutul cafelei.
Cafeaua este plăcerea nevinovată a miliarde de persoane. Pentru mulți români, fiecare dimineață începe cu o ceașcă de cafea. Fie că este simplă sau cu lapte, cafeaua este mereu o doză de energie.
În prezent, există multe rețete de preparare a cafelei, pentru toate gusturile. Mai nou, un trend care face ravagii pe TikTok a început să-i convingă pe băutori să pună sare în cafea.
Sarea în cafea nu este un truc nou, dar se pare că abia acum a devenit popular. Deși poate părea o alăturare ciudată, cei care au încercat deja asta, spun că nu mai pot renunța la acest obicei.
Cafeaua, în esență, este cunoscută pentru gustul ei amărui. În momentul în care se adaugă puțină sare, gustul amar dispare, iar savoarea este mult mai echilibrată.
”Sarea ajută la amplificarea aromelor și la atenuarea amărăciunii.”, a spus dieteticianul Jennifer Pallian pentru wellandgood.com.
Pe TikTok, acolo unde acest trend este din ce în ce mai cunoscut, au început să circule diverse rețete de cafea cu sare. Chiar dacă sarea poate fi pusă în orice tip de cafea, internauții recomandă cu încredere câteva rețete speciale.
Pentru că tot este toamnă, internauții recomandă faimoasa cafea cu sare și caramel. Este perfectă de savurat în zilele răcoroase și nici nu este greu de preparat. Tot ce trebuie să faci este să adaugi sirop de caramel în cafeaua ta preferată. Pentru a reduce amărăciunea, poți adăuga puțină sare.
Tot în cafea mai poate fi adăugată și sare de mare. În funcție de gusturile fiecăruia, se poate folosi chiar și un topping de cremă sărată pentru a adăuga un plus de gust.
Deși mulți privesc sarea în cafea ca pe un simplu trend, în unele părți ale lumii, acest obicei are o semnificație profundă. În Turcia, de exemplu, sarea în cafea face parte din ritualul cererii în căsătorie.