Sport

Motivul pentru care FCSB a primit interzis în Ghencea pentru partida cu CFR Cluj. Documentul oficial trimis de conducerea Stelei

FCSB și-a dorit să joace meciul cu CFR Cluj din ultima etapă a play-off-ului Casa Pariurilor Liga 1 pe arena din Ghencea. Vicecampioana a fost însă refuzată, iar CSA Steaua a transmis și de ce.
14.05.2022 | 13:07
Motivul pentru care FCSB a primit interzis in Ghencea pentru partida cu CFR Cluj Documentul oficial trimis de conducerea Stelei
Motivul pentru care FCSB a primit interzis în Ghencea pentru partida cu CFR Cluj. Documentul oficial trimis de conducerea Stelei. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB – CFR Cluj, din ultima etapă a play-off-ului Casa Pariurilor Liga 1, se va juca pe stadionul din Buzău, duminică, 22 mai, de la ora 20:30. Echipa lui Gigi Becali și-a dorit să dispute derby-ul în Ghencea, dar s-au lovit, din nou, de refuzul celor de la CSA Steaua, care au venit și cu un motiv oficial.

CSA Steaua a anunțat de ce nu poate juca FCSB în Ghencea

Vicecampioana României era dispusă să plătească 46 de mii de euro pentru a o înfrunta în Ghencea pe CFR Cluj, dar s-a lovit de refuzul celor de la CSA Steaua.

ADVERTISEMENT

Conform gsp.ro, „militarii” susțin că vor juca în barajul pentru menținerea/promovarea în Casa Pariurilor Liga 1. Manșa tur e programată pe 22 mai, când are loc și „finala” de titlu FCSB – CFR Cluj.

Echipa lui Daniel Oprița va termina pe locul 4 play-off-ul din Liga 2 și așteaptă în continuare un răspuns oficial pentru a afla dacă are voie să joace în meciul de baraj. Răzvan Burleanu anunțase anterior că Steaua nu are drept de promovare din cauza formei de organizare, care nu i-ar permite să evolueze în competițiile organizate de LPF. Răspunsul oficial urmează să fie dat de Comisia de Licențiere.

ADVERTISEMENT

Barajul de promovare în Liga 1 e programat pe 22 și 29 mai, dar programul meciurilor nu a fost încă stabilit. Chiar dacă ar fi acceptați la baraj, „militarii” nu au certitudinea că vor fi gazde pe 22 mai, ei putând disputa meciul de acasă pe 29 mai.

„După cum știți, stadionul Steaua este în administrarea Ministerului Apărării Naționale și în folosința Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”, iar închirierea acestuia se poate face doar printr-o procedură concurențială, stabilită de administrator.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vă informăm că echipa de fotbal a clubului nostru a terminat pe locul 4 în Play-off-ul Ligii a II-a, iar potrivit Regulamentului de organizare a activității fotbalistice, promovarea/retrogradarea se face cu respectarea articolului 70 din Statutul Federației Române de fotbal – „Dreptul unui club de a participa în campionatele naționale depinde de meritul sportiv al acestuia”.

Conform Regulamentului de organizare a activității fotbalistice și a programului competițional stabilit de Federația Română de Fotbal, meciurile de baraj urmând a se desfășura potrivit tragerii la sorți, iar meciul tur se dispută în weekendul 21-22.05.2022”, se arată în comunicatul trimis de CSA Steaua.

ADVERTISEMENT

Regulamentul FRF spune că CSA Steaua nu are voie să participe la baraj

„Militarii” speră să participe la baraj, deși Legea Sportului nu le permite să joace în primul eșalon sub actuala formă de organizare. Pe 18 august 2020, FRF a anunțat „principiile de promovare aplicabile în situația în care o echipă situată pe loc promovabil sau care dă dreptul la barajul de promovare nu deține licență sau nu îndeplinește condițiile de participare în Liga 1”.

În toate cazurile în care o echipă situată pe loc promovabil sau care dă dreptul la barajul de promovare nu deține licență pentru Liga 1 sau nu îndeplinește cerințele statutare și regulamentare de participare în Liga 1, locul respectiv va fi ocupat de următoarea echipă, cel mai bine clasată, din Liga 2 ce îndeplinește condițiile de participare în Liga 1. – Comunicat publicat pe frf.ro pe 18.08.2020

Prin urmare, în locul lui CSA Steaua, la baraj ar urma să participe echipa care va termina pe locul 5 în Liga 2, Concordia Chiajna sau Unirea Slobozia, cu condiția ca una din cele două să ia licența pentru primul eșalon. Totuși, o decizie oficială nu a fost luată în acest sens.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Voluntari – FCSB: 2,72 este cota pentru „GG”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT