Fotbal intern

Motivul pentru care Giedrius Arlauskis refuză să aplice pentru cetățenia română: „Este exclus. Iubesc Lituania”

21.04.2020 | 15:21
Motivul pentru care Giedrius Arlauskis refuza sa aplice pentru cetatenia romana Este exclus Iubesc Lituania
ADVERTISEMENT

Giedrius Arlauskis dezvăluie că nu s-a gândit în niciun moment să obțină cetățenia română. Motivul invocat de portarul care a evoluat în Liga 1 la Urziceni, FCSB și CFR Cluj este dat de faptul că țara sa natală, Lituania, nu îi permite să aibă mai multe cetățenii.

Arlauskis nu vrea să devină cetățean român

Giedrius Arlauskis a fost unul dintre cei mai importanți fotbaliști străini care au evoluat în Liga 1.

ADVERTISEMENT

Câștigător al titlului cu Unirea Urziceni, FCSB și CFR Cluj, portarul de 31 de ani a recunoscut că nu ia în considerare să aplice pentru cetățenia română, pentru că statul lituanian nu îi permite să dețină mai multe pașapoarte.

Arlauskis dezvăluie că i-a fost propus să aplice și pentru cetățenia rusă, în momentul în care a fost ofertat de Anji Makhachkala, unde evoluau Roberto Carlos sau Samuel Eto’o, și Zenit Sankt Petersburg.

ADVERTISEMENT

Exclus să îmi iau cetăţenie. Sunt un om care a văzut destul de multe, am fost în ţări interesante. Am fost în Rusia, de exemplu, am fost ofertat când a fost cu proiectul acela cu Eto’o, cu Roberto Carlos, cu proiectul Anzhi Makhachkala.

Mi s-a zis: te luăm cu bani mulţi dacă devii cetăţean rus. Eu am refuzat. Apoi a fost Zenit cu aceeaşi poveste.

ADVERTISEMENT

Pentru că ei aveau obligaţia atunci, în 2010, să joace cu șase ruşi şi cinci străini. Pentru ei conta foarte mult să fii portar local, nu străin. Şi am refuzat indiferent că era o propunere foarte bună financiar.

Pentru că eu sunt din Lituania şi am un singur paşaport. Iubesc Lituania atât de mult, încât niciodată nu îmi schimb cetăţenia pentru nimic”, a declarat Arlauskis la TV Digisport.

ADVERTISEMENT

Vrea să rămână în România

Contractul lui Giedrius Arlauskis cu CFR Cluj expiră la finalul sezonului și, cel mai probabil, va schimba echipa, dar portarul recunoaște că și-ar dori să revină în România chiar și după încheierea carierei de fotbalist.

Eu apreciez şi iubesc România pentru ce am realizat acolo şi cum am trăit şi cum  m-am simţit şi cum mă simt în continuare, dar nu e neapărat să fiu şi ceţătean român.

În ce vremuri trăim acum, nu cred că e cazul să ai trei – patru paşapoarte pentru că suntem în UE şi se circulă oricum. Care e deranjul că nu am? Nu e mare deranj.

Mă văd trăind în România, da, lejer. Am întrebat soţia: unde ţi-a plăcut cel mai mult? Şi ea a zis surprinzător, că la Bucuresti. Familia mea se simte bine în România. Şi eu mă simt bine în România”, recunoaște Arlauskis.

ADVERTISEMENT