Sport

Motivul pentru care Gigi Becali îi forțează pe Keșeru și Budescu să plece în iarnă de la FCSB! E vorba de peste 500.000 de euro

Claudiu Keşeru şi Constantin Budescu ar putea părăsi FCSB în această iarnă. Gigi Becali îi forţează pe cei doi să plece în intersezon, motivul fiind unul financiar, cu 500.000 de euro la mijloc.
07.12.2021 | 21:30
Motivul pentru care Gigi Becali ii forteaza pe Keseru si Budescu sa plece in iarna de la FCSB E vorba de peste 500000 de euro
Constantin Budescu, Claudiu Keşeru şi Gigi Becali. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunţat în urmă cu o săptămână că starurile Claudiu Keşeru şi Constantin Budescu vor să plece de la FCSB. Din informaţiile noastre, Gigi Becali nu are nimic împotrivă şi chiar forţează el aceste despărţiri.

Gigi Becali îi forțează pe Keșeru și Budescu să plece în iarnă de la FCSB!

Motivul este unul financiar. Este vorba de 540.000 de euro pe care latifundiarul i-ar economisi din salariile celor doi jucători, aflaţi în fruntea listei de salarii de la FCSB.

ADVERTISEMENT

Constantin Budescu a fost rezervă neutilizată în confruntarea dintre FCSB şi UTA Arad, câştigat de roş-albaştrii cu 2-1. Gigi Becali a declarat pentru FANATIK că mijlocaşul nu mai este la fel de important pentru echipă, dacă FCSB câştigă şi fără el:

“Cu Budescu ce să fie? A rămas rezervă și asta este. Este problema lui dacă vrea să plece. Să facă ce vrea el. Budescu este un jucător important pentru noi, dar dacă este rezervă și echipa câștigă, nu mai este atât de important, nu?“, a spus Becali pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a spus că Budescu poate să plece la iarnă dacă vrea el. Mijlocaşul nu a reuşit să se impună în primul “11” la revenire, fiind mai mult rezervă, atât în mandatul lui Edi Iordănescu, dar şi cu Toni Petrea pe bancă.

Claudiu Keşeru, criticat şi el de patron: “Nu ştiu ce se întâmplă cu el!”

De cealaltă parte, Claudiu Keşeru a fost convins să se întoarcă la FCSB pentru a pune umărul la câştigarea titlului, după o pauză de şase ani. Atacantul a început foarte bine, cu patru goluri şi două pase decisive în primele cinci etape disputate.

ADVERTISEMENT

Însă, de la meciul cu Mioveniul din octombrie, atacantul roş-albaştrilor nu a mai înscris. Gigi Becali nu a stat pe gânduri şi l-a criticat pe atacantul său, despre care spune că nu ştie ce se întâmplă cu el:

”Keșeru nu știu ce se întâmplă cu el. Când a venit, am zis că e de talie mondială, că joacă la orice echipă din lume. Forță, viteză, șut, protejează mingea de patru-cinci jucători, am zis că e mai bun decât era înainte, că a crescut, ca să constat acum că nu știu ce se întâmplă.

ADVERTISEMENT

Toate baloanele le returnează și când nu are om pe el. Returnezi când ești stresat, altfel, o iei, te întorci cu ea”, a spus Becali după victoria obţinută de FCSB cu Botoşani, scor 3-1.

Gigi Becali “relaxează” bugetul de salarii cu 540.000 de euro dacă vor pleca Budescu şi Keşeru

FANATIK a aflat că Gigi Becali îi forţează pe Claudiu Keşeru şi Constantin Budescu să îşi rezilieze contractele în iarnă cu FCSB. Atacantul câştigă 25.000 de euro pe lună, în timp ce “Magicianul” are un salariu de 20.000 de euro.

În total, 45.000 de euro pe lună, adică 540.000 de euro pe an pe care Gigi Becali i-ar economisi. Un alt motiv pentru care latifundiarul ar vrea să scape de cei doi este vârsta, care nu îi mai face “atractivi” pentru un transfer bănos afară.

Niciunul dintre cei doi nu (mai) poate fi vândut pe bani din cauza vârstei!

Keşeru a împlinit în urmă cu câteva zile 35 de ani, în timp ce Constantin Budescu are 32 de ani. Astfel, pe lângă salariu, cei doi nu se încadrează nici în politica de “export” a lui Gigi Becali, care speră să obţină sume de transfer importante pentru tinerii jucători.

De altfel, la începutul lunii noiembrie, latifundiarul a anunţat că încet-încet va scăpa de jucătorii cu salarii mari, astfel încât bugetul de salarii să fie mai relaxat:

“Vedem cine mai pleacă, scăpăm de salarii mari. Vedem ce bani mai luăm după Moruțan, să ne ajungă să nu mai dau bani de la mine. Nu e vorba de Budescu aici, mă refer la cheltuieli”.

Performanţa financiară este mai importantă ca rezultatele la FCSB

Patronul celor de la FCSB a spus în repetate rânduri că performanţa financiară primează în faţa rezultatelor sportive, astfel că nu va ezita să ia mai multe decizii în sensul reducerii cheltuielilor.

“Eu mi-am propus să câştig bani, nu mi-am propus să demonstrez cuiva ceva, că nu mă mai interesează să demonstrez nimănui. Pe mine mă interesează să-mi protejez banii mei. Nu vreau să ajung ca Negoiţă, ca Borcea, ca Porumboiu, ca George Copos, ca toţi oamenii care au falimentat”, Gigi Becali

  • 400.000.000 de euro este averea estimată a lui Gigi Becali, conform Top 300 Capital
  • 25.000 de euro câştigă lunar Claudiu Keşeru la FCSB

  • (P) Cota BETANO pentru Gaz Metan Mediaș – FCSB: 2,05 este cota pentru „ambele înscriu”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT