Fotbal international

Motivul pentru care Ianis Hagi nu a jucat cu Celtic: „A fost dificil să decid echipa”

17.10.2020 | 19:39
Motivul pentru care Ianis Hagi nu a jucat cu Celtic A fost dificil sa decid echipa
ADVERTISEMENT

Steven Gerrard, antrenorul lui Rangers, a spus după jocul cu Celtic de ce Ianis Hagi nu a fost ultilizat în ”Old Firm”. Tehnicianul echipei scoțiene a dorit să joace cu cei trei mijlocași pe care i-a folosit în jocul cu Galatasaray din play-off-ul Europa League:

“A fost dificil să decid echipa pentru meciul de astăzi. Hagi merita să joace, Jack merita să joace de la început, dar acest mijloc s-a descurcat foarte bine contra lui Galatasaray și m-am gândit că partida de astăzi va semăna foarte mult cu acel meci.

ADVERTISEMENT

În final, sunt mulțumit cu prestația mijlocașilor care au evoluat astăzi. Știam că venim aici să-i reprezentăm pe fanii noștri, iar acum sunt convins că i-am făcut bucuroși. Știm cât de mult înseamnă un asemenea succes pentru toată lumea”, a spus Steven Gerrard la finalul mecului cu Celtic.

Ianis Hagi, rezervă neutilizată cu Celtic

În partida cu Galatasaray, jucătorul român a evoluat în flancul drept al ofensivei. Deși Hagi a dat o pasă decisivă, antenorul lui Rangers i-a folosit în ofensivă pe Barker, Morelos și Kent, la mijloc a utilizat trei fotbaliști puternici.

ADVERTISEMENT

Rangers a câștigat contra lui Celtic în runda cu numărul 11 a campionatului Scoției, cu 2-0. Golurile au fost înscrise de Connor Goldson, în minutele 9 și 54.  Ianis Hagi nu a prins niciun minut în derby.

După această victorie, Rangers s-a distanțat de marea rivală și a acumulat 29 de puncte. Celtic este a doua în clasament, cu 25 de puncte, dar are un joc mai puțin disputat.

ADVERTISEMENT

Pentru Hagi urmează duelul cu Standard Liege

Hibernian se află pe ultima treaptă a podiumului. În runda următoare, formația lui Ianis Hagi va juca pe teren propriu împotriva lui Livingston, pe 25 octombrie. Celtic se va deplasa la Aberdeen. Următorul meci al lui Rangers este în grupele Europa League împotriva celor de la Standard Liege.

Fiul lui Gică Hagi a fost inclus pe lista fotbaliștilor care pot face diferența în derby-ul dintre Celtic și Rangers. Britanicii au întocmit o listă de 10 fotbaliști care ar putea decide derby-ul.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu l-a ironizat pe fotbalistul lui Rangers: ,,Nu ții mingea, alergi după ea! Stai pe bancă dacă nu îți convine. Rădoi i-a dat un răspuns bun. Normal că alergi după minge dacă nu o ții tu. În situația în care nu exploatezi acest lucru, obligatorul alergi după ea ca să o recuperezi”.

ADVERTISEMENT