Sporturi

Motivul pentru care Jaqueline Cristian intră pe teren pentru meciul cu Veronika Kudermetova: „Mă lupt cu o răceală, m-am simțit foarte rău”

08.02.2020 | 16:59
Motivul pentru care Jaqueline Cristian intra pe teren pentru meciul cu Veronika Kudermetova Ma lupt cu o raceala mam simtit foarte rau
ADVERTISEMENT

Gabriela Ruse, a doua rachetă a României în barajul de FED Cup, nu va juca împotriva Veronikăi Kudermetova, locul său în al patrulea joc de simplu fiind luat de o altă debutantă, Jaqueline Cristian. Gabriela recunoaște că și-ar fi dorit să joace, dar starea de sănătate nu i-a permis.

Gabriela Ruse nu joacă împotriva Veronikăi Kudermetova

Gabriela Ruse a debutat cu o înfrângere la echipa de FED Cup a României, împotriva rusoaicei Ekaterina Alexandrova, în primul meci din barajul pentru calificarea la turneul final din Ungaria. În a doua zi, Gabriela urma să intre din nou pe teren pentru al patrulea joc de simplu, în fața Veronikăi Kudermetova, însă Florin Segărceanu a schimbat pe ultima sută de metri.

ADVERTISEMENT

Jaqueline Cristian va intra pe teren pentru meciul patru de baraj, Gabriela Ruse declarând că răceala cu care se confruntă de câteva zile nu îi permite să joace cel mai bun tenis al său.

Din păcate nu pot să joc, mă lupt cu o răceală, de la zi la zi a fost mai rău, cel mai important este să câștige România, este important să las locul unei jucătoare care poate aduce punctul și să dea totul pe teren.

ADVERTISEMENT

Este mult mai greu din exterior, mi-am dorit enorm ca Ana să câștige, am susținut-o în permanență, Alexadrova a fost mai solidă pe finalul meciului. Jaqueline nu se aștepta să joace, dar ieri seară m-am simțit foarte rău. La nivelul acesta, dacă nu ești 100% nu poți să aduci punctul.

Încă sunt supărată și dezamăgită că nu am putut juca cel mai bun tenis al meu în meciul cu Alexandrova, dar, având în vedere toate condițiile, cred că m-am descurcat cât de cât.

ADVERTISEMENT

Mă așteptam ca oamenii să fie mai răutăcioși după meciul meu, cei din public, dar m-au încurajat. Încă se poate să obținem calificarea, îmi doresc din tot sufletul, aș face orice pentru a ne califica”, a declara Gabriela Ruse la TV Digisport.

  • 197 este locul ocupat de Jaqueline Cristian în ierarhia WTA

Jaqueline Cristian poate păstra șansele României

După trei meciuri, Rusia conduce România cu 2-1 în barajul de calificare la turneul final al FED Cup, Ekaterina Alexandrova reușind să o învingă, 7-5, 3-6, 7-5, pe Ana Bogdan.

ADVERTISEMENT

În al patrulea joc, decisiv pentru păstrarea șanselor României, Jaqueline Cristian va intra pe teren, în locul Gabrielei Ruse, și se va lupta cu Veronika Kudermetova.

Confruntarea de FED Cup reprezintă a doua directă pentru cele două sportive, rusoaica reușind să câștige meciul precedent cu Jaqueline, 6-1, 6-1, la Monzon în 2017.

ADVERTISEMENT