Fotbal international

Motivul pentru care Neymar ar putea spune “DA” lui Juventus. Italia poate deveni ul El Dorado pentru fotbaliştii de top

26.07.2019 | 10:39
Motivul pentru care Neymar ar putea spune DA lui Juventus Italia poate deveni ul El Dorado pentru fotbalistii de top

Brazilianul Neymar, dacă, bineînţeles şi cluburile se vor pune de acord, ar avea un motiv extrem de serios pentru a spune da lui Juventus. Ar forma astfel la Torino unul dintre cele mai bune atacuri din lume, alături de veteranul portughez Cristiano Ronaldo. Italia a introdus de câteva luni un nou regim fiscal, extrem de avantajos pentru fotbaliştii de top care ar dori să joace în Serie A.

Motivul pentru care Juventus e favorită să îl transfere pe Neymar

Un regim fiscal infinit mai puţin sever ca în Franţa, Spania şi chiar Anglia şi Germania, care nu are cum să nu devină un element fundamental la luarea în calcul a deciziilor de semnare a unui contract de către jucători. Cel mai recent exemplu este fundaşul olandez Mathijs De Ligt care a venit la Juventus şi pentru că va plăti taxe incomparabil mai mici decât la el în ţară sau dacă ar fi mers la Barcelona sau PSG:

De altfel, situaţia lui Neymar pentru a reveni la Barcelona s-a complicat extrem de mult pentru jucător nu doar ca urmare a relaţiilor foarte proaste dintre clubul catalan şi PSG ci şi ca urmare a anunţului făcut de fiscul spaniol, care îl obligă pe brazilian să plătească nu mai puţin de 35 de milioane euro taxele cu care a prejudiciat statul spaniol în perioada petrecută pe Camp Nou.

Neymar nu e în război doar cu PSG, ci şi cu fiscul din Spania şi Brazilia

Neymar este hăituit şi de fiscul spaniol şi de cel brazilian

O situaţie cu adevărat grea pentru Neymar, care a păţit acelaşi lucru şi în ţara natală, unde are toate proprietăţile sub sechestru, sechestru pus de justiţie în urma denunţului făcut de fisc, din motive similare, neachitarea unor taxe, în urma transferului de la Santos la Barcelona, în 2013, un transfer cu mult cântec şi a cărui adevărată valoare nu a fost nici acum elucidată pe deplin.

Deocmadată, Neymar, deşi Juventus a intrat în pole-position pentru a-l transfera, se află după propriile declaraţii, prizonier la Paris, pentru că PSG nu vrea să ia în calcul pentru plecarea brazilianului adus în vara lui 2017 pentru 227 milioane euro decât aceeaşi sumă din partea clubului care îl doreşte. nici un jucător la schimb.