Fotbal international

Motivul pentru care Manchester City a fost exclusă din Liga Campionilor! „Cetățenii” au încercat să sfideze UEFA

14.02.2020 | 21:32
Motivul pentru care Manchester City a fost exclusa din Liga Campionilor Cetatenii au incercat sa sfideze UEFA
ADVERTISEMENT

Manchester City a fost exclusă din Liga Campionilor pentru două sezoane. Mai mult, „cetățenii” au fost amendați cu 30 de milioane de euro. Motivul excluderii, susține presa din Anglia, îl reprezintă apariția în presa germană a unor documente confidențiale, dar și a unor e-mailuri „fatale” pentru echipa lui Pep Guardiola.

Manchester City, exclusă din Liga Campionilor din cauza unor documente „sifonate”

Inițial, știrea care a căzut ca un fulger în Europa susținea doar că City a fost exclusă din cauza unor probleme grave ce țin de „fair play-ul financiar”. În detaliu, anunță presa britanică, „cetățenii” au fost penalizați dur tocmai pentru că în presa germană au apărut mai multe documente compromițătoare, care au fost folosite drept dovadă împotriva lui Manchester City.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii britanici de la The Guardian susțin că nemții de la Der Spiegel ar fi autorii morali ai excluderii lui Manchester City din Champions League.

E-mailurile publicate de Der Spiegel au lovit în imaginea extrem de scumpă și profesionistă creată de City și a atins, de asemenea, trei aspecte extrem de precise ce țin de fair play-ul financiar, introdus în 2011 pentru a se asigura că anumite cluburi nu cheltuie mai mult decât produc”, au explicat britanicii.

ADVERTISEMENT

Primul aspect, probabil cel mai dăunător lui City, au fost mai multe e-mailuri și documente contabile care dovedeau că patronul lui City, șeicul Mansour, finanța clubul cu 67.5 milioane de lire anual prin compania aeriană Etihad”, au continuat cei de la The Telegraph.

Der Spiegel a primit e-mailuri și documente din partea hackerilor

Necazurile erau abia la început pentru City. Nemții de la Der Spiegel au primit sute de e-mailuri compromițătoare, livrate de un hacker portughez, Rui Pinto. Cei de la UEFA s-au convins în timp că șeicul Mansour pompează sume extraordinar de mari în City, nerespectând principiile fair-play-ului financiar, care cer în mod expres ca un club să nu cheltuie mai mult decât produce.

ADVERTISEMENT

Manevrele” șeicului Mansourau fost expuse inclusiv într-un e-mail trimis de către șeful departamentului financiar de la City, Jorge Chumillas. Pe scurt, din e-mailuri reiese că șeicul Mansour era cel din spatele sponsorizărilor masive de la Manchester City, prin intermediul mai multor firme care aparțin familiei sale.

De asemenea, din e-mailurile interne ale „cetățenilor” reiese o poziție extrem de ostilă a celor de la Manchester City față de UEFA și față de principiul de fair-play-financiar.

ADVERTISEMENT

În replică, Manchester City a refuzat să comenteze dezvăluirile făcute de Der Spiegel și va face apel la TAS.

  • 17 miliarde de dolari e averea Șeicului Mansour
  • 1 trilion de dolari e averea familiei Șeicului Mansour
ADVERTISEMENT