Te-ai întrebat vreodată care este, în realitate, motivul pentru care mânerul de la tigaie are o gaură? Cu siguranță, ai observat acest aspect, dar nu cunoști răspunsurile. Iată care sunt toate scopurile la care s-au gândit producătorii acestei ustensile de bucătărie.
Tigaia poate fi confecționată din diverse materiale și are diferite scopuri, putând fi utilizată pentru clătite sau pentru prăjeli. Puțini oameni știu, însă, care sunt utilizările pe care le ascunde gaura de pe mânerul acesteia.
Probabil nu ai luat în calcul motivul pentru care fabricanții au decis să opteze pentru această variantă. Ei bine, unul dintre scopuri este de a agăța ustensila atunci când nu este folosită. Și acesta nu este cel mai important.
Scopul major constă în faptul că este un bun opritor al căldurii. Spațiul gol din mânerul de la tigaie face ca temperatura ridicată să scadă spre capătul cozii. Așadar, producătorii s-au gândit să prevină arderea palmei atunci când bucătarul apucă tigaia.
Cel mai adesea acest lucru se întâmplă la ustensilele fabricate complet din metal. De asemenea, gaura aceasta asigură mai multă siguranță și stabilitate în timpul manipulării. În felul acesta nu există riscul de a aluneca din mână.
Tot ce trebuie să facă gospodinele este să introducă degetul arătător în spațiul respectiv și să apuce cu celelalte degete mânerul de jur împrejur. Tigaia poate fi mânuită cu succes fără a apărea eventuale neplăceri.
Gaura din mânerul de la tigaie a fost făcută și pentru a folosi drept suport pentru lingură sau spatulă. Aceasta susține extraordinar de bine lingura în timpul gătirii, ceea ce înseamnă că nu trebuie să o lași aruncată pe masă.
Mai mult decât atât, specialiștii susțin că ustensila de bucătărie a fost fabricată în felul acesta și pentru a fi mai ușor de spălat. Poate fi agățată pe un cârlig, pentru a fi curățată pe toate părțile, fără a depune eforturi prea mari.