ADVERTISEMENT
Life

Motivul pentru care Nicolae Ceaușescu nu suporta cântăreții cu mustață. Vasile Șeicaru, mărturisiri în premieră: „A fost ordin!”

De ce nu suporta Nicolae Ceaușescu artiștii care purtau mustață? Vasile Șeicaru a dezvăluit motivul surprinzător pentru care a trebuit să se radă.
Autor: Dan Suta | 29.05.2021 | 15:24
Motivul pentru care Nicolae Ceaușescu nu suporta cântăreții cu mustață. Vasile Șeicaru, mărturisiri în premieră: „A fost ordin!”
Nicolae Ceaușescu i-a interzis lui Vasile Șeicaru să poarte mustață pe scenă. Foto: știrileprotv.ro/ Wikipedia

Nicolae Ceaușescu a dat ordin Partidului Comunist ca artiștii să nu mai țină spectacole dacă nu se rad. Vasile Șeicaru a povestit pentru prima oară motivul pentru care a fost nevoit să renunțe la mustața sa.

ADVERTISEMENT

Cântărețul de muzică folk a făcut o serie de dezvăluiri despre cariera sa, iar la un moment dat a vorbit despre compromisurile pe care cântăreții trebuiau să le facă în comunism pentru a putea susține concerte.

Vasile Șeicaru a spus că a primit un ordin de la partid înainte de un concert susținut înainte de 1989, în care i s-a spus că dacă vrea să urce pe scenă trebuie să își dea mustața jos.

De ce nu suporta Nicolae Ceaușescu muzicanții cu mustață: „Au zis că e tentă ungurească”

„A fost ordin! Au zis că e tentă ungurească!”, este explicația neașteptată dată de Șeicaru în emisiunea „De-a viața ascunselea” de la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Cu toate că era unul dintre cei mai iubiți cântăreți de muzică folk, umplând sălile de teatru și stadioanele, nu a dat niciodată ochii cu foștii dictatori.

„Nu m-am văzut niciodată față în față cu tovarășa sau tovarășul. Cu Nicușor, da”, a adăugat Vasile Șeicaru.

Artistul spune că îi e dor de atmosfera acelor vremuri. I-ar plăcea să mai cânte melodii patriotice, însă se ferește de tendințele patriotarde.

ADVERTISEMENT

Vasile Șeicaru a lucrat la un album pe perioada primului an de pandemie

Anul pandemic nu a fost unul ușor pentru cântăreț, fiind obișnuit să fie mereu pe drumuri. A văzut lumea de la Est la Vest și de la Nord la Sud, iar în timpul carantinei nu a putut sta degeaba.

Celebrul artist a lucrat la un album care va apărea în curând pe piață. „Toată viața mea am fost plecat. Am bătut globul ăsta pământesc. Am fost în țări imposibile. În China, în Coreea, în Cuba.  (…)

ADVERTISEMENT

Am scris un album, este deja gata. Are 11 melodii. Unele piese sunt de un an, doi compuse, dar n-au apucat să apară pe niciun disc”, a dezvăluit Vasile Șeicaru la Antena 3.

Acesta spune că albumul întârzie să apară pentru că încă nu este gata coperta acestuia. A declarat că a fost dus cu zăhărelul de cineva care i-a promis că se ocupă de el. După 12 zile i-a zis că nu mai are timp, că are alte treburi.

ADVERTISEMENT

Pe noul album al folkistului se regăsesc melodii precum „Sentimente”, „Asta-i știrea” și „Nu ai vrut să mă aștepți”. Titlul noului său album se numește „Sentimental”.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!