Multe persoane nu acordă o atenție prea mare atunci când vine vorba de achiziția unei pijamale. În general ne dorim ceva cât mai simplu, iar materialul nu contează neapărat. În realitate însă, o pijama aleasă greșit, dar și una închisă la culoare ne-ar putea afecta mai mult decât credem.
În primul rând, atunci când îți cumperi o pijama, ar fi bine să te uiți la materialul din care este făcută, dar și la alte accesorii, iar mai apoi la culoare. În cazul în care nu știai, pijamalele strâmte cresc temperatura corpului în timpul nopții, iar acest lucru ne poate perturba somnul.
În al doilea rând, hainele din poliester sau din microfibră nu permit corpului să respire, iar drept rezultat, ne putem confrunta cu un disconfort în timpul nopții, iar somnul nostru nu va mai fi chiar atât de odihnitor precum am avea noi nevoie.
Specialistul Chris McDermott a oferit un interviu recent în care a vorbit despre modul în care alegem pijamaua corectă dar și despre criteriile pe care trebuie să le luăm în calcul. O țesătură sintetică poate prinde căldură și umezeală și în cele mai rele cazuri poate duce la iritații la nivelul pierii sau chiar la infecții fungice.
Nici sutienul nu trebuie purtat în niciun caz în timpul nopții pentru că și el poate genera iritații, iar cele care sunt și destul de strâmte pot duce la o hiperpigmentare, spune un alt expert, potrivit Best Life. Ce legătură există între culoarea unei pijamale și somnul nostru?
Specialista Patricia Pinto-Garci ne recomandă să nu optăm pentru o pijama neagră dacă avem pielea sensibilă, indiferent de materialul din care această pijama este făcută. Care este motivul? Spre deosebire de alte pijamale, cele negre conțin mai mulți coloranți, adică substanțe chimice.
Mai departe, rezultatul poate fi o dermatită, în unele cazuri destul de serveră în zone precum axilă, sau chiar și în spatele genunchilor. Pijamalele deschise la culoare în schimb, au mai puțină vopsea, drept urmare sunt slabe șansele să provoace o dermatită de contact.
Un alt lucru important despre pijamale, mai spune experta, îl reprezintă accesoriile. Recomandat ar fi să evităm pijamalele care au fermoare metalice sau clapete, pentru că și acestea pot fi un factor declanșator când vine vorba de alergii la nivelul pielii și nu numai.
”Majoritatea elementelor de fixare pentru îmbrăcăminte conțin nichel și, în timp, poți să dezvolți o alergie la nichel (chiar și ca adult). Deci, dacă poți elimina timp de opt ore expunerea la nichel, îți poți salva pielea”, mai explică Patricia Pinto-Garcia. Și perioada la care ne schimbăm pijamaua este esențială pentru un somn odihnitor.