News

Motivul pentru care partidul lui Liviu Dragnea a fost dat în judecată. “S-au ocupat contabilii noștri, care au dat toate actele necesare avocatului”

Liviu Dragnea a recunoscut că este cel care decide direcția în Partidul Alianța Pentru Patrie, înființat după eliberarea sa din închisoare. În prezent, formațiunea are probleme în justiție.
02.05.2022 | 14:13
Motivul pentru care partidul lui Liviu Dragnea a fost dat in judecata Sau ocupat contabilii nostri care au dat toate actele necesare avocatului
Partidul înființat de fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost dat în judecată
ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea, fost lider al PSD, ministru al dezvoltării, lucrărilor publice și administrației și președinte al Camerei Deputaților, a fost eliberat din închisoare pe 15 iulie 2021 după condamnarea primită în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman. În prezent, el este susținător al Partidului Alianța Pentru Patrie, care are probleme în justiție.

Liviu Dragnea a anunțat înființarea Partidului Alianța Pentru Patrie

Dragnea a fost condamnat definitiv pe 27 mai 2019 la trei ani și jumătate de închisoare și a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova. În perioada detenției, care a durat 781 de zile, fostul lider al PSD a făcut mai multe cereri de liberare condiționată. Până la urmă, comisia din cadrul penitenciarului i-a aprobat cererea, considerând că îndeplinește criteriile pemtru liberarea condiționată.

ADVERTISEMENT

La ieșirea din închisoare, Liviu Dragnea a fost așteptat de Irina Tănase, iubita sa de atunci, de Carmen Dan, fost ministru de Interne, dar și de Codrin Ștefănescu, cel mai fidel apropiat al său. După eliberare, Dragnea a fost în prim-planul presei din cauza despărțirii de Irina Tănase, apoi datorită inițiativei lui Codrin Ștefănescu, și el fost membru PSD, care a înființat un nou partid, Alianța Pentru Patrie (APP).

Anunțul înființării noi formațiuni politice a fost făcut chiar de Liviu Dragnea, în seara zilei de 19 septembrie 2021, la Realitatea PLUS. “Codrin mi-a zis că simte nevoia să sprijine apariția unui nou partid care să nu fie măcinat de compromisuri interne, de tot felul de interese împletite care până la urmă distrug un partid sau îl lasă la 20% acolo unde trebuie să fie. Și i-am spus că îl voi sprijini cu toată experiența mea”, a explicat Liviu Dragnea.

ADVERTISEMENT

”Partidul s-a înființat, se numește Alianța pentru Patrie. Nu este un partid xenofob, anti-european, dar noi ca să putem spera că această țară să ajungă unde trebuie acest partid trebuie să facă un program de guvernare, care să se bazeze în primul rând pe folosirea resursei naturale, umane, de inteligență”, a mai dezvăluit Dragnea.

Liviu Dragnea a spus că partidul se extinde vertiginos

Pe 7 octombrie, Liviu Dragnea vorbea, pe un ton triumfal, despre faptul că Alianța Pentru Patrie are un succes amețitor, la doar câteva săptămâni după de el anunțase înființarea acestuia. “A sărit de 80.000 de membri, l-am întrebat pe Codrin Ştefănescu înainte de emisiune, că voiam să ştiu, sunt deja 35 de organizaţii constituite, în 35 de judeţe, 17 ţări au deja organizaţii APP constituite”, a spus Dragnea la B1 TV.

ADVERTISEMENT

Dragnea a mai mărturisit că nu este încă membru APP, dar că îl susține cu toate forțele sale. “Încă nu sunt membru, dar susţin cu tărie acest partid, pentru că este un partid în care, din fericire sau din păcate, este singurul în care am încredere că poate renaşte România. Îl voi susţine cu toată priceperea mea şi le voi pune la dispoziţie atât un manifest politic, cât şi o sumă de direcţii de acţiune pentru un viitor program de guvernare românesc, naţional şi românesc, nu naţionalist, nu şovin, naţional şi românesc, bazat pe patriotism economic”. De atunci, Liviu Dragnea  a participat la mai multe acțiuni ale organizațiilor județene din Partidul Alianța Pentru Patrie, unde s-a fotografiat cu membrii noului partid, în fața unor panouri cu sigla APP.

Până să devină un partid de forță, APP are probleme cu plata facturilor. Conform FANATIK, Partidul Alianța Pentru Patrie a fost dat în judecată de o societate comercială din Giurgiu, specializată în producție publicitară, care pune la dispoziția clienților săi casete luminoase, copertine fixe și retractabile, perdele de vânt, litere volumetrice, inscripționări auto, placări cu material tip bond, iluminarea lucrărilor fiind realizată cu led sau cu tuburi fluorescente.

ADVERTISEMENT

Partidul lui Liviu Dragnea figurează ca debitor

Dosarul a fost înregistrat pe 23 martie 2022, la Judecătoria Giurgiu, și are ca obiect “ordonanţă de plată – OUG 119/2007 / art.1014 CPC”. Ordonanța de plată are scopul accelerării obţinerii unui titlu executoriu împotriva unui debitor. Astfel, creditorii au la dispoziție o modalitate mult mai rapidă de recuperat sumele datorate de la persoanele cu care au încheiat raporturi comerciale. Se economisește timp în instanță (procedura durează aproximativ 4-6 luni), iar hotărârea instanței se poate pune repede în executare și creditorul își recuperează mult mai repede banii.

Articolul 1014 din Codul de procedură civilă arată că procedura ordonanței de plată se aplică creanțelor certe, lichide și exigibile constând în obligații de plată a unor sume de bani care rezultă dintr-un contract civil, inclusiv din cele încheiate între un profesionist și o autoritate contractantă, constatat printr-un înscris ori determinate potrivit unui statut, regulament sau altui înscris, însușit de părți prin semnătură ori în alt mod admis de lege.

Cel mai probabil, Partidul Alianța Pentru Patrie, care figurează în dosar ca ”debitor”, a achiziționat, pe baza unui contract, materiale publicitare de la firma în cauză pe care nu le-a plătit încă. Administratorul firmei ce figurează drept ”creditor” nu a dorit să dea mai multe detalii legate de dosar. “Nu vă pot comunica mai mult față de informațiile existente pe portalul instanțelor de judecată. S-au ocupat contabilii noștri, care au dat toate actele necesare avocatului ce ne va reprezenta în proces”, a declarat acesta pentru FANATIK. Primul termen al procesului a fost stabilit pentru 24 mai 2022.

ADVERTISEMENT