News

Motivul pentru care Raed Arafat s-a făcut medic. Dezvăluirea serii: „La 14 ani am făcut prima injecție, pacientul nu m-a văzut”

30.04.2020 | 23:55
Motivul pentru care Raed Arafat sa facut medic Dezvaluirea serii La 14 ani am facut prima injectie pacientul nu ma vazut
ADVERTISEMENT

Motivul pentru care Raed Arafat a ajuns medic ar putea surprinde pe multă lume. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a fost impresionat, când era copil, de un serial de la televizor, acesta fiind principalul motiv pentru care a decis să salveze vieți.

Viața lui Raed Arafat, schimbată de un serial

Serialul i-a schimbat viața celui care avea să ajungă șef al Departamentului pentru Situații de Urgență.

ADVERTISEMENT

”A fost o pasiune de când aveam 14 ani. A venit de la un serial de paramedici, Squad 51, care se duceau la diferite cazuri și un spital cu camera de urgență și m-a atras foarte mult treaba asta. S-a format o pasiune”, a explicat Raed Arafat.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne a dezvăluit că prima injecție a făcut-o la 14 ani, în secret, cu acordul unui asistent.

ADVERTISEMENT

La 14 ani am dat prima injecție la un pacient, făcând practică la un spital de urgență. Pacientul nu m-a văzut. Asistentul responsabil de mine m-a lăsat să îi administrez injecția, era un anti-tetanos. La 13-14 ani am intrat în sala de operație cu vecinul nostru. Toată vacanța de vară eram în sala de operație. Pasiunea a rămas.

Venirea la București la ministere…, când eram la Ministerul Sănătății o perioadă am continuat să fac gărzi pe elicopter pe weekend la Mureș. Îmi lipsește mult asta. A trebuit să renunț pentru ceea ce am realizat acum cu colegii la nivel național, a fost un pas bun”, a mărturisit Arafat la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Serialul care i-a schimbat viața lui Raed Arafat

Cu toate că Raed Arafata făcut referire la serialul care i-a schimbat viața, denumindu-l „Squad 51”, cel mai probabil șeful DSU vorbea despre celebrul serial Emergency!. Notat cu 7.8 pe IMDB, Emergency! a avut 7 sezoane, în perioada 1972-1979.

Desfășurat pe 129 de episoade, Emergency! urmărea viețile cadrelor medicale din orașul american Los Angeles, mai exact pe cei ce salvau vieți în cadrul Stației 51.

ADVERTISEMENT