Fotbal international

Motivul pentru care Robinho nu va juca cu AS Roma în Europa League! Brazilianul a fost condamnat de justiția italiană la 9 ani de închisoare

19.09.2019 | 12:37
Robinho a fost condamnat la 9 ani de închisoare în Italia. Sursă Foto: Hepta

Istanbul Basaksehir va debuta în acest sezon de Europa League contra Romei. Tehnicianul Okan Buruk nu se va baza pe trei dintre cei mai importanți jucători pe care îi pregătește: Gokhan Inler, Martin Skrtel și Robinho. Dacă absența primilor doi este cauzată de probleme medicale, brazilianul nu va fi pe teren la Roma din motive extrafotbalistice. Concret, Robinho a fost acuzat de viol și condamnat de justiția italiană la 9 ani de închisoare.

Motivul pentru care Robinho nu a făcut deplasarea la Roma

Conducerea tehnică a celor de la Istanbul Basaksehir s-a confruntat cu o dilemă importantă înaintea deplasării în Italia, unde trupa din Turcia se va duela cu AS Roma, în grupele Europa League. Brazilianul Robinho, care a jucat în peninsulă pentru AC Milan, a fost condamnat, în 2017, la 9 ani de închisoare, după ce a fost acuzat de viol. Fotbalistul a contestat decizia, dar cazul este în continuare pe rol la Curtea din Milano, conform informațiilor oferite de AS.

Deși situația nu i-ar fi interzis lui Robinho prezența în Italia, oficialii actualei sale echipe au luat decizia pentru a nu-l expune pe fotbalist unei presiuni suplimentare. Faptele pentru care brazilianul a fost condamnat datează din 2013, cu un an înaintea despărțirii de AC Milan.

Robinho evoluează în prezent la Istanbul BB. Sursă Foto: Hepta
Robinho evoluează în prezent la Istanbul BB. Sursă Foto: Hepta

Ar fi fost prima revenire a lui Robinho în Italia

Robinho a plecat de la AC Milan în 2014, iar echipele pentru care a evoluat nu au mai presupus o deplasare în țara unde a fost condamnat la 9 ani de închisoare. Fost fotbalist la echipe importante, precum Real Madrid sau Manchester City, Robinho a plecat de pe “San Siro” în brazilia natală, unde a semnat cu Santos, iar următoarele sale formații nu l-au pus în fața unei deplasări în Italia.

Pentru Robinho au mai urmat experiențe la Guangzhou, Atletico Mineiro, Sivasspor, iar din ianuarie 2019 îmbracă tricoul celor de la Istanbul Basaksehir.

  • 35 de ani are Robinho
  • 4 sezoane a evoluat brazilianul la AC Milan
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri