Premier League

Motivul pentru care Roman Abramovici nu a cumpărat-o pe Tottenham: “E mai rău ca în Siberia”

08.01.2019 | 14:19
Motivul pentru care Roman Abramovici nu a cumparato pe Tottenham E mai rau ca in Siberia

Roman Abramovici a devenit patronul lui Chelsea în 2003, însă ar fi putut să o preia pe Tottenham Hotspur. Omul de afaceri rus a verificat mai multe cluburi din Premier League, iar printre acestea s-a aflat şi echipa din nordul Londrei. Jurnaliştii Joshua Robinson şi Jonathan Clegg au scris recent o carte în care au povestit felul în care oligarhul a ales la ce echipă va investi şi cum Tottenham Hotspur a ieşit din calculele acestuia.

“În ultimul moment a abandonat total ideea să o preia pe Tottenham. De vină a fost o plimbare cu mașina prin zona stadionului White Hart Lane. ‘Aici e mai rău decât la Omsk (n.r. oraş din Siberia)'”, au povestit jurnaliştii de la Wall Street.

Arsenal şi Tottenham au fost pe lista lui Roman Abramovici

Nu doar Tottenham Hotspur a fost pe lista lui Roman Abramovici. Arenal a fost primul club din Londra care s-a aflat pe lista omului de afaceri de 52 de ani. Oligarhul rus a cerut un audit şi a aflat că “tunarii” nu sunt de vânzare. “Dacă ne-ar fi oferit mulți bani ar fi putut cumpăra clubul”, a susţinut unul dintre oficialii clubului de pe “Emirates”. Moment în care s-a orientat spre Tottenham Hotspur, însă plimbarea prin cartierul în care se află stadionul “White Hart Lane” l-a făcut să se retragă.

Motivul pentru care Roman Abramovici nu a cumpărat-o pe Tottenham. Rusul a fost dezamăgit de cartierul unde se afla echipa
Motivul pentru care Roman Abramovici nu a cumpărat-o pe Tottenham. Rusul a fost dezamăgit de cartierul unde se afla echipa

În iunie 2003, Roman Abramovici a preluat-o pe Chelsea, formaţia de pe “Stamford Bridge” a devenit una dintre forţele din Premier League. În cei 15 ani, londonezii au câştigat de cinci ori titlul în prima ligă din Anglia, Liga Campionilor şi Europa League. În ultimul timp, oligarhul rus caută un cumpărător pentru a vinde clubulul după ce Marea Britanie a refuzat să-i prelungească viza. Din acest motiv, Roman Abramovici s-a mutat în Israel, unde a cumpărat un hotel pe care l-a transformat în casă de vacanţă.