ADVERTISEMENT
Sporturi

Motivul pentru care Simona Halep ar avea cale liberă spre turul 3. Capitolul la care Dart a fost zero pe linie la Australian Open

Autor: Gabriel Esanu | 23.01.2020 | 08:53
Motivul pentru care Simona Halep ar avea cale liberă spre turul 3. Capitolul la care Dart a fost zero pe linie la Australian Open
Harriet Dart nu are și servciul printre punctele sale forte

Simona Halep va juca astăzi cu Harriet Dart pentru calificarea în turul 3 la Australian Open. După o calificare muncită în runda inaugurală, cu Jennifer Brady, românca ar trebui să aibă parte de un meci mult mai facil. Mai ales dacă ținem cont că Dart este doar locul 164 în clasamentul WTA.

ADVERTISEMENT

În plus, britanica s-a dovedit total ineficientă la serviciu în partida din primul tur, deși câștigată, cu Misaki Doi. Zero ași și zero servicii câștigate direct cu serviciul, fără să fie nevoie de o eroare neforțată a adversarei la reutr. Nimic pe parcursul a trei seturi și aproape trei ore de joc. A adunat, în schimb, patru duble greșeli. Misaki Doi a fost și ea zero pe linie la ași și servicii câștigătoare, ba chiar a avut șapte duble greșeli.

Harriet Dart, medie la primul serviciu de doar 142 de kilometri pe oră

Mai mult, din cele 15 game-uri disputate de Dart pe propriul serviciu în partida cu Misaki Doi, britanica a pierdut nu mai puțin de opt. Iar cel mai rapid serviciu al ei a fost de 152 de kilometri pe ora, cu o medie la primul serviciu de 142 km / h, iar la al doilea serviciu de doar 112 km / h.

ADVERTISEMENT

Toate aceste statistici sunt importante, mai ales în contextul în care Simona Halep a avut probleme în ultimii ani în fața jucătoarelor care au reușit să dezvolte servicii puternice. Inclusiv Jennifer Brady, în primul tur, a avut o servă foarte puternică. Au mai fost cazuri, poate cel mai dureros fiind cel de la US Open 2018, când Kaia Kanepi a chinuit-o pe Halep cu serviciile ei foarte puternice.

Teoretic, Harriet Dart ar avea calități asemănătoare cu ale Simonei Halep. O bună deplasare în teren și un retur care poate crea probleme. Doar că la aceste capitole este greu de crezut că britanica va putea să facă suficient pentru a trece de Simona Halep la Australian Open 2020.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!