Sport

Motivul pentru care Simona Halep ar putea să rateze Australian Open 2022! Ce decizie au luat organizatorii

Organizatorii primului turneu de Mare Șlem al anului viitor, Australian Open, au anunțat, miercuri, că regulile sanitare vor fi la fel de stricte ca în 2021, astfel că sunt șanse ca jucătoarea română de tenis Simona Halep să absenteze.
22.09.2021 | 16:24
Motivul pentru care Simona Halep ar putea sa rateze Australian Open 2022 Ce decizie au luat organizatorii
ADVERTISEMENT

Ocupanta locului 14 în clasamentul mondial a declarat, în cadrul unei conferințe de presă susținută la US Open, unde a fost eliminată în optimi de ucraineanca Elina Svitolina cu un dublu 6-3, că ea nu va juca la Australian Open dacă în 2022 vor fi menținute restricțiile din acest an.

În cazul unei noi carantine stricte, cred că nu vor veni mulți jucători, după părerea mea. Pentru mine va fi dificil să mă duc dacă știu că pot avea ghinion în avion și pot fi caz contact. Dacă trebuie să intru în carantină, este prea mult”, a spus ea.

ADVERTISEMENT

Calificările se încheie de Crăciun pentru Australian Open 2022

Ca și în acest an, calificările se vor juca în Orientul Mijlociu și se preconizează ca ultimul tur să se încheie undeva în ajunul Crăciunului. Imediat, toți jucătorii care vor accede pe tabloul principal vor fi urcați în avioane, duși la Melbourne și plasați în izolare într-o bulă sanitară.

Este destul de probabil ca la același tratament să fie supuși și cei eliminați în turul 3, pentru că unii vor avea statut de lucky loser în cazul în care sportivi sau sportive de pe tabloul principal se vor retrage din concurs, după tragerea la sorți.

ADVERTISEMENT

Oficialii Australian Open au confirmat că este vorba doar de o schiță a planurilor lor, iar datele exacte de calificare nu au fost încă finalizate. Totuși, fiind un decalaj atât de mare între calificări și ziua primelor meciuri de pe tabloul principal, 17 ianuarie, nu ar fi exclus ca unora să li se permite să joace la alte turnee din Australia.

Al șaselea lockdown la Melbourne

Potrivit unor surse, calificările de pe tabloul feminin vor avea loc în Dubai, iar cele ale băieților la Abu Dhabi. La fel s-a întâmplat și la ediția din 2021, dar meciurile de accedere pe tabloul principal s-au jucat la începutul anului, iar turneul a început pe 8 februarie.

ADVERTISEMENT

Oficialii din domeniul sănătății de la Melbourne vor ca jucătorii și echipele lor să ajungă cu mult timp înainte în oraș, pentru a îndeplini toate formalitățile și, evident, să se supună restricțiilor cauzate de pandemie. În principal, este vorba de antrenamente, la ediția din acest an jucătorii având voie să iasă din camera de hotel doar cinci ore pe zi.

Craig Tiley, directorul competiției, a declarat că jucătorii și jucătoarele care sunt vaccinați vor fi tratați diferit față de cei care nu sunt, urmând să aibă mai multe libertăți și o carantină mai puțin strictă.

ADVERTISEMENT

În prezent, Melbourne este în mijlocul celui de-al șaselea lockdown și se confruntă cu proteste violente de stradă.

ADVERTISEMENT