Tribunalul București a admis, joi, contestația sociologului Alfred Bulai la măsura arestării preventive, astfel că fostul profesor de la SNSPA va fi cercetat în arest la domiciliu. Judecătoria Sectorului 1 emisese mandatul de arestare pe numele lui Bulai pe 5 septembrie, care a fost arestat preventiv pentru fapte de agresiune sexuală și pentru folosirea funcției în scop sexual.
Alfred Bulai se află internat în Spitalul Militar, din 6 septembrie, după ce a făcut infarct în arestul Poliţiei Capitalei. Fostul profesor de la SNSPA este însurat cu Ana, tot de profesie sociolog, el aflându-se la a doua căsnicie. Cei doi au înființat și o firmă ce activează în domeniu, AB Research Group, care a fost înregistrată la adresa casei din Bragadiru a familiei.
Bulai și soția mai dețin un apartament în Drumul Taberei, în timp ce Ana Bulai mai are în proprietate două imobile și un teren aflate în localitatea vâlceană Brezoi. În acest an, Ana Bulai a solicitat avizul de mediu la Agenția pentru protecția mediului Vâlcea, deoarece dorește ridicarea unei case de vacanță pe terenul în cauză.
Conform documentelor consultate de FANATIK, decizia etapei de evaluare inițială s-a dat pe 18 martie 2024, iar decizia etapei de încadrare a fost emisă pe 15 mai 2024. Se consemnează că autoritățile prevăzute în Comisia de Analiză Tehnică au prezentat în scris puncte de vedere cu privire la solicitarea privind aprobarea de dezvoltare, conform competențelor proprii, a faptului că informațiile prezentate de titularul proiectului în cadrul evaluării impactului asupra mediului respectă legislația specifică.
În document se arată că, în urma discuțiilor purtate între proiectant și solicitantul documentației, Ana Bulai, s-a evidențiat faptul că acesta din urmă dorește desființarea celor două imobile aflate pe teren și construirea unei case de vacanță pentru uzul propriei familii cu regim de înălțime, parter și împrejmuirea proprietății.
Se menționează că accesul carosabil și pietonal se va realiza din laterala vestică a terenului și că amplasamentul studiat pentru realizarea obiectivelor este situat în zona de sud a orașului Brezoi, județ Vâlcea. Se mai arată că terenul are o suprafață de 786 mp, are formă poligonală neregulată și că este proprietatea doamnei Bulai Ana Cornelia conform contractului de vânzare – cumpărare din 02.09.2022 și a extrasului de carte funciară.
În document se specifică că pe terenul respectiv se află, în prezent, două construcții, respectiv o locuință cu subsol parțial + parter și o anexă ce este folosită ca fânar. De asemenea, se arată că imobilul propus cu funcțiunea de locuință de vacanță va fi împărțit după cum urmează: un hol, un grup sanitar, o baie complet echipată, un living cu chicinetă, două dormitoare, cameră de oaspeți și o terasă.
În actele emise de Agenția pentru Protecția Mediului Vâlcea se mai notează că imobilul propus va avea următorul sistem constructiv: fundații continue din beton armat; pereții exteriori și interiori vor fi ușori, tip sandvici din lemn, planșeul peste parter va fi ușor din lemn, șarpanta va fi tradițională din lemn de rășinoase, iar învelitoarea din tablă fățuită tip dick.
Se mai menționează că împrejmuirea proprietății se va realiza pe trei laturi pe o lungime de 112 metri cu plasă sudată și că, la stradă, împrejmuirea va avea un soclu din beton armat și panouri de gard din profil metalic pătrat pe o lungime de 12 metri și că volumetria propusă este una curată, neutră, ce îmbină plinul cu golul, căutându-se obținerea unei expresii plastico arhitectonice de calitate, ce se va încadra în zonă și nu va agresa vizual vecinătățile.
În perioada de execuție a lucrărilor, asigurarea utilităților pentru șantier cade în sarcina antreprenorului general prin racorduri provizorii ale acestora pe amplasament. În perioada de funcționare, acestea se vor asigura prin extindere și racordare pe cheltuiala beneficiarului (energie electrică, alimentare cu apă, racordare la canalizare, telefonie/cablu tv/internet).
La finalul documentului consultat de FANATIK se arată că, la finalizarea proiectului, autoritatea competentă pentru protecția mediului care a parcurs procedura (APM Vâlcea) verifică respectarea prevederilor deciziei etapei de încadrare și că procesul verbal întocmit se anexează și face parte parte integrantă din procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor.