Supermarketurile obișnuiesc să vândă portocalele în plase roșii, dar care este motivul? Acest truc le face pe multe persoane să achiziționeze fructele.
Portocalele se numără printre cele mai consumate fructe și au multe beneficii pentru sănătate, mai ales datorită conținutului de vitamina C.
Aceste fructe se găsesc la toate supermarketurile, în orice sezon, așa că le poți cumpăra de fiecare dată când vrei să le consumi în diverse forme, cum ar fi să-ți faci un suc proaspăt din ele.
Dacă te numeri printre persoanele care cumpără portocale în mod regulat, poate ai observat că acestea sunt vândute, de obicei, în plase roșii. Această culoare nu a fost, însă, aleasă în mod întâmplător, așa cum te-ai gândi.
De fapt, există un motiv surprinzător pentru care comercianții vând portocalele în plase roșii. Acest truc îi face pe tot mai mulți oameni să le cumpere.
Magazinele folosesc această metodă deoarece pungile roșii fac portocalele să pară mai portocalii, având o culoare mai intensă, scrie Taste of Home.
Atunci când portocalele se află într-o plasă roșie, se creează o iluzie optică, iar fructele vor arăta mult mai bine. În acest fel, multe persoane le vor cumpăra.
Este un truc ce funcționează perfect și în cazul altor citrice de culoare portocalie, precum mandarinele, clementine sau grepfruturi.
Atunci când sunt puse în plase verzi, fructele îi vor atrage pe cumpărători datorită culorilor vibrante. Dacă citricele nu sunt coapte, plasa roșie va diminua nuanța verzuie, punând accentul pe cea portocalie.
Lămâile, în schimb, sunt vândute în supermarketuri în pungi galbene sau verzi. Galbenul acestor fructe va fi mai intens atunci când sunt folosite astfel de culori.
Dacă și lămâile ar fi vândute în pungi roșii, precum portocalele sau mandarinele, atunci ar părea mai portocalii și nu galbene, cum este culoarea lor.
Atunci când mergi la magazin pentru a cumpăra citrice, este necesar să te uiți bine la ele pentru a le identifica pe cele mai coapte.
Este un principiu bazat pe iluzia confetti, potrivit IFL Science. Acesta este un fenomen vizual în care contextul înconjurător influențează puternic percepția culorilor.
În această iluzie optică, o minge care are culoare neutră se plasează într-o grilă de linii în diferite culori. Atunci când liniile de o anumită culoare ies în evidență, culoarea mingii pare să fie amestecată cu cea a liniilor.