Fotbal international

Motivul pentru care Thibaut Courtois a plecat la Real Madrid! “A fost forţat”

12.08.2018 | 16:14
Motivul pentru care Thibaut Courtois a plecat la Real Madrid
ADVERTISEMENT

Motivul pentru care Thibaut Courtois a plecat la Real Madrid. Portarul belgian a părăsit-o în această vară pe Chelsea după patru sezoane petrecute pe “Stamford Bridge”. Fanii londonezilor l-au acuzat de trădare, însă impresarul fotbalistului a anunţat că decizia a fost luată din motive personale, nu financiare.

“S-a înţeles greşit, s-a crezut că vrea să plece din motive total eronate. A fost forţat să plece deoarece copiii şi soţia sa sunt la Madrid. Dacă familia lui era la Londra, lucrurile ar fi stat complet altfel. Nu ar fi avut niciun motiv să plece de la Chelsea, putea câştiga trofee. Au fost motive personale şi trebuie să înţelegem asta. Chelsea a înţeles şi a ajutat la realizarea transferului”, a declarat Christophe Henrotay, impresarul lui Thibaut Courtois.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care Thibaut Courtois a plecat la Real Madrid

Motivul pentru care Thibaut Courtois a plecat la Real Madrid. Fotbalistul de 26 de ani a ajuns la campioana Europei la începutul lunii august, după ce spaniolii au plătit 35 de milioane de euro în schimbul transferului. După ce a semnat un contract pe o durată de şase sezoane, portarul a fost prezentat oficial pe stadionul “Santiago Bernabeu”.

La prezentarea oficială la Real Madrid, Thibaut Courtois a declarat că transferul la Real Madrid este pentru el un vis din copilărie care a devenit realitate. “Îi mulțumesc președintelui clublui și tuturor celor de aici, tuturor celor care mă cunosc și celor pentru care am lucrat. Sunt mândru că mă aflu la cel mai mare club din lume. M-am străduit mereu să realizez acest lucru, în întreaga mea carieră am făcut tot posibilul să se întâmple acest lucru. Acesta a fost visul meu în copilărie. Visam să calc pe iarba acestui stadion, să port culorile clubului. Am fost adversar pentru Real, știu să mă confrunt cu această echipă. Acum sunt un madridist, sunt unul dintre voi. Vreau să mă ridic la înălțimea acestei embleme. Mulțumesc clubului, familiei, consilierilor, mamei copiilor mei și lor. Hai Madrid”, a susţinut portarul belgian.

ADVERTISEMENT

Thibaut Courtois a jucat la rivala lui Real Madrid

Thibaut Courtois a fost declarat cel mai bun portar de la Campionatul Mondial din Rusia, unde a câştigat medaliile de bronz cu echipa națională a Belgiei. Jucătorul lui Real Madrid a primit doar șase goluri în cele șapte meciuri jucate la turneul final din vară. Portarul a impresionat în meciul cu Brazilia în care a avut mai multe intervenţii providenţiale. Belgianul a jucat la rivala Realului, Atletico Madrid, alături de care a câştigat titlul intern în 2014, Cupa Spaniei în 2013, Europa League în 2012 şi Supercupa Europei, în acelaşi an. Fotbalistul de 26 de ani a fost împrumutat timp de trei sezoane de către Chelsea la Atletico Madrid, iar familia lui a rămas în capitala Spaniei, deşi s-a întors în Premier League.

Motivul pentru care Thibaut Courtois a plecat la Real Madrid
Motivul pentru care Thibaut Courtois a plecat la Real Madrid