Life

Motivul pentru care trebuie să pui zahăr în frigider. Trucul pe care merită să îl încerci măcar odată

Există nenumărate trucuri care pot să îți facă viața mult mai ușoară. Unul dintre ele este legat chiar de zahăr și merită încercat măcar odată.
02.03.2023 | 18:16
Motivul pentru care trebuie sa pui zahar in frigider Trucul pe care merita sa il incerci macar odata
Motivul pentru care trebuie să pui zahăr în frigider. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Zahărul este un ingredient nelipsit din nenumărate rețete de dulce. De asemenea, unele persoane îl adaugă în cafea, ori în ceaiul de dimineață, sau în alte băuturi, astfel încât acestea să fie mai dulci. Ce mai trebuie să știm însă despre zahăr și ce efecte nebănuite mai are acesta?

De ce să adaugi zahăr în frigider

Dincolo de faptul că dă gust rețetelor noastre de dulce, zahărul vine și cu un set de reguli care trebuie respectate. În primul rând, aceasta trebuie păstrat într-un loc uscat și răcoros. De asemenea, se recomandă ca zahărul să nu stea în preajma unor produse care au mirosuri puternice.

ADVERTISEMENT

În ce depozităm zahărul? În general acesta se pune într-o pungă de hârtie și se păstrează la temperatura camerei. Ce se întâmplă însă dacă îl adăugăm în frigider? În primul rând zahărul devine lipicios și preia mirosul altor alimente, astfel că nu se va păstra și nu va mai putea fi utilizat.

Și totuși care este trucul și ce beneficii avem dacă îl adăugăm la frigider? Depinde de efectele pe care te aștepți să le primești. Astfel, dacă vrei să scapi de umiditatea din frigider și de mirosul neplăcut, poți conta pe zahăr fără nicio grijă, însă mai apoi nu îl vei mai putea utiliza în rețete.

ADVERTISEMENT

Nu trebuie decât să adaugi două cuburi de zahăr în frigider, sau să pui câteva linguri, într-o cană pe care mai apoi să o lași pe rafurile frigiderului. Datorită compoziției sale, zahărul va face minuni când vine vorba de mirosurile neplăcute, iar asta nu este tot ceea ce trebuie să știi.

Efectul pe care îl are zahărul asupra alimentelor din frigider

În cazul în care nu știai până acum, zahărul, mai poate reduce și creșterea microorganismelor și previne alterarea alimentelor, deci mai ai un motiv în plus să îl adaugi în frigider și să te bucuri de beneficiile sale, care nu sunt deloc de neglijat.

ADVERTISEMENT

Și nu doar zahărul este un ingredient minune când vine vorba de mirosurile neplăcute din frigider. Unele persoane aleg să opteze pentru boabele de cafea, sau pentru câteva linguri de cafea măcinată. De asemenea, un alt truc este cel cu frunzele de dafin.

Ce se întâmplă dacă pui frunze de dafin în frigider? Acestea nu doar că înlătură mirosurile neplăcute, dar vin și ele cu un parfum plăcut în frigiderul tău. De asemenea, ele pot fi puse și prin casă, ori prin dulapuri, alături de haine, nu doar prin frigider, având același efect.

ADVERTISEMENT

Deci, dacă ai brânză în frigider, ori alte alimente care pot să împrăștie mirosuri nu tocmai plăcute, pune doar câteva frunze de dafin pe rafturi și lasă-le acolo câteva zile. Alături mai poți adăuga și niște bicarbonat de sodiu, efectul fiind cu adevărat impresionant.

ADVERTISEMENT