Fotbal intern

Motivul pentru care Tudor Băluță a fost transferat de Brighton. Antrenorul englezilor a făcut anunțul

01.02.2019 | 15:29
Motivul pentru care Tudor Baluta a fost transferat de Brighton Antrenorul englezilor a facut anuntul

Tudor Băluță a fost vândut de FC Viitorul Constanța la Brighton, echipă pentru care evoluează și Florin Andone, iar antrenorul grupării din Premier League, Chris Hughton a dezvăluit motivul pentru care a decis să îl transfere pe mijlocașul în vârstă de 19 ani.

Deși Brighton&Hove Albion a decis să îi plătească lui Gică Hagi nu mai puțin de 3 milioane de euro pentru Tudor Băluță, internaționalul român în vârstă de 19 ani a fost lăsat de englezi să evolueze pentru FC Viitorul Constanța până la finalul sezonului 2018 – 2019, toate acestea pentru a avea cât mai multe meciuri în picioare.

Antrenorul lui Brighton, despre motivul pentru care Tudor Băluță a fost transferat

Chris Hughton a vorbit despre planurile echipei sale și se pare că mijlocașul Viitorului va mai avea de așteptat până să primească șansa să debuteze în Premier League. Antrenorul lui Brighton crede că Tudor Băluță este un jucător promițător și că ar putea să se dezvolte foarte bine la echpa secundă a clubului, înainte de a juca pentru prima formație.

“În acest moment am simțit că nu aveam nevoie să facem niciun transfer și orice mutare ar fi fost făcută în funcție de circumstanțe – vreun jucător pe care nu credeam că îl putem aduce să devină disponibil sau să avem parte de o accidentare, dar a fost foarte liniștită (n.r. perioada de transferuri). În această perioadă nu ne-am gândit să facem transferuri pentru echipa de seniori. Avem însă o academie în creștere și am avut mereu în gând varianta de a aduce jucători tineri alături de grupul de 23 sau jucători tineri care se pot dezvolta”a spus Chris Hughton, antrenorul lui Brighton, într-o conferință de presă.

Tudor Băluță îi aplaudă pe fanii echipei naționale a României la finalul mecuiului cu Serbia
Tudor Băluță la finalul meciului România – Serbia

În vârstă de 19 ani, Tudor Băluță este cotat de site-urile de specialitate la 1,3 milioane de euro. În sezonul 2018 – 2019, mijlocașul a jucat în 19 meciuri și a dat două goluri.