News

Motivul pentru care unul din bărbații cercetați în dosarul de trădare a dat în judecată o instituție a MApN. Ce notificare a primit Raul Lupu de la ANAF

Raul Lupu, fost cadru MApN, se află plasat sub control judiciar în dosarul în care DIICOT cercetează șase bărbați pentru trădare.
12.03.2025 | 09:03
Motivul pentru care unul din barbatii cercetati in dosarul de tradare a dat in judecata o institutie a MApN Ce notificare a primit Raul Lupu de la ANAF
De ce a dat Raul Lupu în judecată o instituție a MApN. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook, Inquam photos/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Curtea de Apel București a hotărât vineri ca doi dintre bărbații care sunt cercetaţi de procurorii DIICOT pentru trădare şi constituirea unei grupări pentru a ştirbi suveranitatea şi independenţa României,  Dinu Adrian-Robertin şi Semeniuc Marius, să fie arestați preventiv pentru 30 de zile. Ceilalți patru, Raul-Mihail Lupu, Georgică-Cristian Atitiene, Ştefan Mateescu şi Radu-Pompiliu Şofran urmează să fie cercetați sub control judiciar.

Raul Lupu a cerut Casei de Pensii a MApN restituirea a 20.700 lei

Anchetatorii susțin că gruparea, intitulată ”Comandamentul Vlad Ţepeş”, s-a dezvoltat pe tipul unei structuri militare, în dosar fiind cercetat, ca suspect, generalul maior în retragere Radu Theodoru. Membrii grupării au intrat în contact cu agenţi străini, în România şi în Rusia, şi au făcut demersuri pentru negocieri cu factori politico-militari externi privind retragerea României din NATO, înlăturarea ordinii constituţionale, desfiinţarea partidelor, instalarea unui nou Guvern, schimbarea numelui ţării, a drapelului şi imnului, susţin anchetatorii.

ADVERTISEMENT

Câțiva dintre ei, printre care Raul Mihail Lupu, au participat la diverse evenimente organizate de Ambasada Rusiei. Numele lui Raul Lupu, fost cadru MApN, apare ca reclamant într-un dosar înregistrat pe 21 decembrie 2022 la Tribunalul București, al cărui obiect este litigiu privind funcționarii publici, iar pârât figurează Casa de pensii Sectorială MApN, conform datelor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată.

Raul Lupu a solicitat obligarea pârâtei la restituirea cuantumului de 20.700 lei, reţinut în intervalul ianuarie-decembrie 2022, cu titlu de contribuţii la bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Raul Lupu a solicitat recunoaşterea calităţii de creditor faţă de Casa de Pensii Sectorială MApN şi obligarea acesteia la plata drepturilor de pensie militară de stat reţinute fără fundamentul elaborării unei legi, începând cu data de 01.01.2022 şi până la data plăţii efective, actualizate cu indicele de inflaţie şi cu dobânda legală aferentă, precum și obligarea pârâtei la plata cheltuielilor de judecată.

Raul Lupu nu şi-a îndeplinit obligaţiile reţinute în sarcina sa

Prin rezoluţia din data de 28.12.2022, instanţa i-a pus în vedere reclamantului ca, în termen de 10 zile de la primirea comunicării, sub sancţiunea anulării cererii, să îndeplinească următoarele obligaţii: să depună un exemplar al cererii de chemare în judecată şi al înscrisurilor doveditoare şi să precizeze, în temeiul art. 107 alin. 1 şi 3 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, dacă pe rolul instanţei s-a depus cel puţin o cerere formulată de aceleaşi părţi, chiar împreună cu altele, având unul dintre obiectele iniţiale, dacă primul complet învestit a luat act de renunţarea la judecarea cererii sau a anulat cererea ca netimbrată, ca nesemnată ori pentru neîndeplinirea celorlalte condiţii.

ADVERTISEMENT

S-a arătat că rezoluţia instanţei a fost legal comunicată reclamantului la data de 03.01.2023, astfel cum rezultă din procesul-verbal de înmânare aflat la dosar, însă acesta nu şi-a îndeplinit obligaţiile reţinute în sarcina sa până la data pronunţării prezentei încheieri. Când cererea nu îndeplineşte cerinţele prevăzute, reclamantului i se vor comunica în scris lipsurile, cu menţiunea că, în termen de cel mult 10 zile de la primirea comunicării, trebuie să facă completările sau modificările dispuse, sub sancţiunea anulării cererii.

ADVERTISEMENT

Instanța a menționat că se exceptează de la această sancţiune obligaţia de a se desemna un reprezentant comun, caz în care sunt aplicabile dispoziţiile articolululi 202 alin. (3). Dacă obligaţiile privind completarea sau modificarea cererii prevăzute la articolul 194 lit. a) -c), d) numai în cazul motivării în fapt şi f), precum şi articolele 195-197 nu sunt îndeplinite în termenul prevăzut, prin încheiere se dispune anularea cererii.

Raul Lupu nu și-a depus la termen declarația de impunere pentru impozitul pe venit

Constatând că reclamantul nu şi-a îndeplinit obligaţiile reţinute în sarcina sa prin rezoluţia din data de 28.12.2022, instanţa a specificat că va dispune anularea cererii de chemare în judecată formulată de Raul Lupu, decizie luată pe 22 februarie 2023.  În luna octombrie 2024, în evidențele Casei de pensii sectoriale a MApN se aflau în plată un număr de 84.933 beneficiari de pensii militare de stat.

Numele lui Raul Lupu apare într-un anunț colectiv publicat de ANAF Sector 3 pe 31 ianuarie 2025, conform datelor consultate de FANATIK. În dreptul numelui său apare explicația notificare privind nedepunerea la termen a declarației de impunere – impozit pe venit.  În document se arată că actele administrative fiscale pot fi consultate de titularii acestora la sediul organului fiscal emitent și că prezentele acte administrative fiscale se consideră comunicate în termen de 15 zile de la data afişării anunţului, respectiv 01-02-2025

Pe site-ul ANAF se menționează că neîndeplinirea la termen a obligaţiilor de declarare prevăzute de lege se sancţionează cu amendă contravenţională, iar nedepunerea declaraţiei, în termen de 15 zile de la primirea notificării, atrage după sine stabilirea din oficiu a obligaţiei de plată.

Tags: