News

Motivul pentru care Ikea Pallady încă nu a fost deschis. Marfa stă în magazin din cauza unei erori de proiectare

15.04.2019 | 08:41
Motivul pentru care Ikea Pallady inca nu a fost deschis Marfa sta in magazin din cauza unei erori de proiectare

Vești proaste pentru cei care sperau că vor avea parte în curând de un nou magazin Ikea Pallady. Se pare că marele retailer din Suedia amână deschiderea acestuia, iar motivul care i-a determinat pe reprezentanții Ikea să ia această decizie ar fi unul de-a dreptul surprinzător.

De ce nu se deschide Ikea Pallady

Programată inițial pentru vara anului trecut, mult așteptata deschidere a fost amânată, urmând să se producă în cursul anului 2019. Reprezentanții Ikea nu au oferit însă detalii concrete cu privire la data în care vor inaugura noul magazin.

Impedimentul lansării unuia dintre cele mai importante magazine ale retailerului din Suedia ar fi legat de o eroare de proiectare. Mai concret, accesul din bulevardul Theodor Pallady este practic imposibil, iar Auchan nu și-a dat încă acordul pentru a permite accesul prin parcarea proprie, lucru pe care mizau proiectanții noului magazin Ikea.

De ce nu se deschide magazinul Ikea Pallady
De ce nu se deschide magazinul Ikea Pallady

Magazinul nu a fost încă deschis, dar Ikea a finalizat deja recrutarea angajaților

În ciuda faptului că mult-așteptatul magazin Ikea Pallady nu a fost încă deschis în mod oficial, retailerul suedez a finalizat deja procedura de recrutare a angajaților, compania anunțând ulterior că magazinul va avea un număr de circa 350 de angajați.

În prezent nu există posturi disponibile. În cazul posturilor vacante noi, le vom anunţa pe canalele obişnuite” , au declarat reprezentanții Ikea. Magazinul Ikea Pallady va fi a doua unitate din București a retailerului suedez specializat în mobilă și decorațiuni.

Mai mult decât atât, Ikea susține că va fi și cel mai mare magazin al companiei din zona de sud-est a Europei. În prezent, suedezii operează un singur magazin la nivelul țării noastre, cel din zona Băneasa din capitală. În anul fiscal 2018, s-au înregistrat vânzări de peste 609 milioane de lei. Vorbim astfel despre o creștere cu 10,6% față de anul anterior. Totodată, Ikea intenționează să deschidă magazine și în alte orașe din țară, precum Timișoara, brașov sau Cluj, însă nu mai devreme de 2020-2021.