Sporturi

Motivul real al absenței lui Roger Federer de la Australian Open! Soția a pus piciorul în prag

08.01.2021 | 12:34
Motivul real al absentei lui Roger Federer de la Australian Open Sotia a pus piciorul in prag
ADVERTISEMENT

Marele campion elvețian, Roger Federer, nu va fi prezent la ediția din 2021 a Australian Open. Anunțul oficial al elvețianului a fost făcut în 28 decembrie, însă de abia acum s-a aflat motivul real al absenței.

Roger Federer declarase, prin intermediul reprezentantului său Tony Godsick, că nu va juca la antipozi pentru a-și proteja genunchiul drept, operat în iunie.

ADVERTISEMENT

Acum, un oficial al competiției din Australia a dezvăluit că adevăratul motiv pentru care elvețianul va absenta de la turneul de Grand Slam este reprezentat de obligativitatea familiei de a sta în carantină după ce ajunge la antipozi.

Motivul real al absenței lui Roger Federer de la Australian Open. Anunțase că e din cauza unei operații

De șase ori campion la Australian Open, elvețianul Roger Federer va rata șansa de a recuceri trofeul pe care și l-a trecut pentru ultima oară în palmares în 2018. Doar la Wimbledon a câștigat marele campion mai multe trofee decât la antipozi, respectiv opt. Federer a anunțat că nu va participa la ediția din 2021 a competiției de la antipozi.

ADVERTISEMENT

În data de 28 decembrie 2020, Tony Godsick, reprezentantul lui Federer, a anunțat că elvețianul va absenta de la turneul de Grand Slam din cauză că vrea să își protejeze genunchiul drept, la care se oprase în luna iulie. „Roger a decis să nu joace la Australian Open. Refacerea sa a avansat în ultimele două luni, însă după ce s-a consultat cu staff-ul medical a decis să nu se deplaseze în Australia”, spunea Godsick pentru Associated Press, citat de Marca.

Aceeași sursă notează că brazilianul Andre Sa, director în relația dintre jucători și Australian Open, a dezvăluit recent că motivul real din spatele retragerii lui Federer de la turneul de Grand Slam este reprezentat de condițiile de carantină impuse la sosirea la antipozi.

ADVERTISEMENT

Soția s-a opus categoric: „Nu a aprobat o astfel de idee”

Apropierea dintre Roger Federer și soția sa, Mirka, este una celebră în lumea tenisului. Cei doi sunt împreună de la începutul anilor 2000 și s-au căsătorit în 2009. Mirka este un adevărat talisman pentru Roger Federer, însoțindu-l pe acesta la toate competițiile la care marele campion elvețian ia parte.

În acest an, la fel ca în 2020, restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus au făcut foarte dificilă viața sportivilor, dar și a însoțitorilor acestora. Pentru Roger Federer, călătoria în Australia nu ar fi fost o problemă, însă familia sa ar fi fost obligată să stea în carantină timp de 14 zile!

ADVERTISEMENT

„Principalul motiv pentru care Federer nu vrea să vină la Australian Open este carantina. Am vorbit cu el acum o lună și mi-a zis că are două opțiuni: să vină singur sau să vină cu familia, iar soția și copiii să stea în carantină. Dacă venea cu familia, Mirka și copiii ar fi trebuit să stea în camera de hotel timp de 14 zile, pentru că singurii exceptați de la carantină sunt jucătorii. Pot ieși la antrenament și pentru meciuri, dar membrii familiilor nu au cum. Iar Mirka nu a aprobat această idee.

A doua opțiune ar fi fost să vină singur. Asta ar fi presupus să stea departe de familie și de copii timp de cinci săptămâni. Așa că mi-a zis „Am 39 de ani, patru copii și 20 de trofee de Grand Slam în palmares. A trecut timpul în care puteam sta departe de familie timp de cinci săptămâni””, a declarat Sa pentru Ace BandSports.

ADVERTISEMENT