Fotbal intern

Motivul rupturii dintre Victor Pițurcă și Mirko Pigliacelli! Cifrele dezastruoase ale italianului în ultimele 7 meciuri l-au scos din lot + reacţia lui “Piţi”: “Nu e în formă”

24.11.2019 | 19:14
Motivul rupturii dintre Victor Piturca si Mirko Pigliacelli Cifrele dezastruoase ale italianului in ultimele 7 meciuri lau scos din lot  reactia lui Piti Nu e in forma
ADVERTISEMENT

S-a rupt lanțul de iubire dintre Victor Pițurcă și Mirko Pigliacelli, iar principalul motiv al lăsării portarului în afara lotului Universității Craiova la meciul cu FC Hermannstadt, din etapa a 17-a din campionat, sunt cifrele dezastruoase ale italianului din ultimele șapte partide.

UPDATE, ora 19:14 / Victor Piţurcă a vorbit înaintea meciului U Craiova – Hermannstadt despre absenţa lui Mirko Pigliacelli din lotul echipei. Antrenorul oltenilor a susţinut că portarul nu este în formă. “Nu e în formă. A luat multe goluri şi am decis să apere ceilalţi băieţi”, a spus Victor Piţurcă.

ADVERTISEMENT

Motivul rupturii dintre Victor Pițurcă și Mirko Pigliacelli

Victor Pițurcă a preluat banca tehnică a oltenilor la începutul lunii septembrie, iar Mirko Pigliacelli a fost alegerea normală pentru postul de titular în poartă. Italianul avusese prestații remarcabile, iar fostul selecționer nu avea niciun motiv să se gândească la schimbarea sa.

Însă, de atunci multe s-au schimbat. Mirko Pigliacelli a intrat într-o pasă mai slabă de formă, iar acesta este motivul rupturii dintre el și Victor Pițurcă. FANATIK a anunțat încă de sâmbătă că managerul Craiovei l-a scos din lot la întâlnirea cu Hermannstadt, lucru confirmat și de fanii olteni.

ADVERTISEMENT

Cifre de coșmar pentru Pigliacelli

Prima prestație modestă a lui Mirko Pigliacelli a venit chiar la debutul lui Victor Pițurcă pe banca Universității Craiova, la înfrângerea de acasă cu FCSB, scor 0-1. Atunci, italianul a scăpat în față un șut al lui Florinel Coman, iar Juvhel Tsoumou a marcat singurul gol al întâlnirii.

La finalul jocului cu vicecampioana României, Pigliacelli a încercat să explice gafa: ”Nu gazonul a influențat faza. La toate șuturile se poate întâmpla ca acum. Nu a fost o minge simplă, dar trebuia să vină în mâini, nu în față. Dacă și-a schimbat direcția nu pot să îi fac nimic”.

ADVERTISEMENT

Pigliacelli, un singur meci fără gol primit de la venirea lui Pițurcă

Au urmat alte șapte partide de coșmar pentru Mirko Pigliacelli, acesta încasând opt goluri din 14 șuturi pe care le-a avut pe spațiu porții. De la venirea lui Pițurcă, italianul a primit gol în fiecare meci, cu excepția întâlnirii din deplasare cu Academica Clinceni, încheiată la egalitate 0-0.

  • Gaz Metan Mediaş – Universitatea Craiova 2-3 (3 şuturi pe poartă /2 goluri primite)
  • Universitatea Craiova – FC Viitorul 3-1 (2 șuturi pe poartă / 1 gol primit)
  • Universitatea Craiova – Poli Iaşi 1-1 (2 șuturi pe poartă / 1 gol primit)
  • CFR Cluj – Universitatea Craiova 2-0 (3 şuturi pe poartă / 2 goluri primite)
  • Academica Clinceni – Universitatea Craiova 0-0 (1 șut pe poartă / 0 goluri primite)
  • Universitatea Craiova – Dinamo București 4-1 (2 șuturi pe poartă / 1 gol primit)
  • Chindia Târgoviște – Universitatea Craiova 1-1 (1 șut pe poartă / 1 gol primit)
ADVERTISEMENT

În timpul partidei de la Clinceni, Mirko Pigliacelli a avut un conflict dur cu coechipierul său Uros Cosic. Cu câteva minute înainte de finalul primei reprize, între cei doi a izbucnit un scandal. Nemulțumiți după un atac periculos al gazdelor, cei doi colegi de echipă s-au înjurat reciproc.

Partida Universitatea Craiova – Hermannstadt, din etapa a 17-a a campionatului României, se va disputa duminică, de la ora 19:30, și va fi transmisă în format LIVE VIDEO și LIVE TEXT pe FANATIK.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Hermannstadt: 4,85 este cota pentru ”1 solist și sub 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT