News

Motivul straniu pentru care niciun băiat nu s-a născut în ultimii 10 ani într-un sat din Polonia

27.08.2019 | 10:32
Motivul straniu pentru care niciun baiat nu sa nascut in ultimii 10 ani intrun sat din Polonia
Într-un sat din Polonia s-au născut doar fete în ultimii peste 10 ani. Sursa foto: orissapost.com

De mai bine de 10 ani, într-un mic sat din Polonia nu s-a mai născut niciun băiat. Pe lume au venit doar fete, iar asta a atras nu doar atenția autorităților locale și a comunității în general, ci chiar a oamenilor de știință care s-au apucat să studieze fenomenul. Primarul localității spune că va premia cu bani primul cuplu care va reuși să facă un băiețel.

Într-un sat din Polonia s-au născut doar fete în ultimii 10 ani

De mai bine de 10 ani, în satul Miejsce Odrzańskie din districtul Gmina Cisek, județul Kędzierzyn-Koźle din Polonia, aproape de granița cu Cehia, s-au născut numai fetițe. Primarul satului, Raimund Frischko a decis să recompenseze părinții care reușesc să aducă primul băiat după un deceniu în comunitate. Edilul nu înțelege foarte bine de ce se produce acest fenomen, așa că a cerut ajutorul oamenilor ceva mai deștepți.

Oamenii de știință au aflat că nu este singurul loc de pe suprafața globului pământesc unde se produce acest fenomen, însă asta nu poate fi o explicație suficientă, căci nu ajută la înțelegerea fenomenului. Problema care îi preocupă pe polonezi este că dacă se vor naște în continuare doar fete, natalitatea nu va mai spori pentru că ele nu vor mai avea cu cine să procreeze.

sat polonia
Satul unde nu se mai nasc băieți, aproape de granița cu Cehia. În localitate trăiesc, în total, 320 de oameni. Sursa foto: Google Maps

Situație ciudată, dar normală?

Unul dintre voluntarii care a mers la fața locului și chiar a trăit o perioadă pentru a vedea care e situația spune că e foarte probabil să fie o cauză genetică la mijloc. Acesta, venit din exterior, s-a cuplat cu o localnică, iar acea femeie a născut, la rândul ei, două fete. Tomasz Golasz, șeful voluntarilor care au mers să studieze fenomenul în sat, susține că și vecinul său a făcut cu soția lui tot două fete.

Totuși, unii geneticieni cred că, în mod paradoxal, această situație este una normală având în vedere statistica generală privind persoanele de sex feminin și masculin care se nasc într-un interval de timp în Polonia. Raportat la numărul total de femei și bărbați pare să fie ceva absolut normal.

Tags: