Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Motivul terifiant pentru care danezii au cerut întreruperea meciului cu Germania de la EURO 2024. Tragedie chiar sub ochii lui Kasper Hjulmand

Danezii au cerut întreruperea meciului cu Germania, odată ce furtuna cu fulgere s-a pornit la Dortmund, ceea ce a sistat partida pentru câteva zeci de minute.
30.06.2024 | 11:08
Motivul terifiant pentru care danezii au cerut intreruperea meciului cu Germania de la EURO 2024 Tragedie chiar sub ochii lui Kasper Hjulmand
Motivul pentru care danezii se tem de furtuna cu fulgere / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Echipa națională a Danemarcei s-a calificat în optimile EURO, unde a dat piept cu echipa gazdă, Germania. Partida a fost mai lungă decât se aștepta toată lumea, prin prisma unei întreruperi de joc din cauza furtunii.

De ce se tem danezii de fulgere

Povestea horror a fricii danezilor de fulgere se explică printr-un nume mai puțin cunoscut microbistilor, Jonathan Richter. Însă, jucătorii danezilor îl cunosc pe Richter, care a activat doar patru ani ca profesionist.

ADVERTISEMENT

Fostul fotbalist se afla în lotul lui Nordsjaelland pe vremea când a fost lovit de fulger și a rămas fără un picior. Richter a jucat pentru danezi între 2005 și 2009, înainte de evenimentul care i-a distrus complet cariera.

Antrenorul danez Kasper Hjulmand l-a avut ca jucător pe Richter la FC Nordsjaelland, atunci când și-a pierdut piciorul. Richter a rămas fără piciorul stâng, începând de la genunchi în jos, după evenimentul teribil.

ADVERTISEMENT

Meciul a avut loc pe data de 20 iulie 2009, atunci când Nordsjaelland juca împotriva celor de la Hvidovre. Richter, acum 39 de ani, a ajuns în situația de a i se induce coma pentru o perioadă de zece zile.

richter
Jonathan Richter, motivul pentru care danezii se tem de fulgere / Daily Mail

Din respect pentru trauma lui Richter, clubul danez a retras numărul cu care fostul fotbalist a jucat. Acum, danezul nu stă departe de fotbal, întrucât lucrează la clubul FC Graesrodderne, din a patra ligă daneză.

ADVERTISEMENT

Rezultatele zilei la EURO

EURO a debutat în fazele eliminatorii cu un duel interesant, cel puțin pe hârtie, dintre Elveția și Italia. Italienii veneau cu speranțe mari, făcând schimbări în garnitură pentru a obține un joc mai bun.

Însă, socoteala italienilor nu s-a întâmplat, iar elvețienii au trecut cu scorul de 2-0, în sferturile de finală. Criticile au curs la adresa „Squadrei Azzurra“, care este ucisă de presa din „Cizmă“ pentru jocul prestat.

ADVERTISEMENT

Al doilea meci i-a adus în prim plan chiar pe danezi, care au dat piept cu naționala gazdă, Germania. Partida a fost una cu ghinion pentru danezi, care au pierdut cu scorul de 2-0 și au părăsit competiția prematur.

ADVERTISEMENT