Fotbal international

Motivul uluitor pentru care Marcelo ar putea rata returul Chelsea – Real Madrid! ”Galacticii” au rămas fără cuvinte

28.04.2021 | 21:42
Motivul uluitor pentru care Marcelo ar putea rata returul Chelsea  Real Madrid Galacticii au ramas fara cuvinte
ADVERTISEMENT

Fundașul brazilian Marcelo riscă să nu joace în manșa a doua din semifinalele Ligii Campionilor, cu Chelsea. Fotbalistul nu este nici accidentat, nici suspendat. Este doar ghinionist.

Real Madrid și Chelsea au terminat la egalitate manșa tur, scor 1-1, iar returul de pe Stanford Bridge se anunță unul dintre cele mai încinse dueluri din actuala ediție a Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Conform publicației El Mundo, Marcelo a fost selectat, în urma unei trageri la sorți aleatorii, să fie membru la o secție de votare în cadrul alegerilor locale din Madrid, care sunt programate cu o zi înaintea meciului de la Londra. Pentru că este cetățean spaniol, Marcelo va fi obligat să respecte legea.

Ce obligații are Marcelo ca ”procesor electoral”

Selectarea membrilor secțiilor de votare se face prin tragere la sorți, iar cei nominalizați trebuie să se prezinte la secția de votare, la ora 8:00, în ziua alegerilor, unde se vor asigura de buna derulare a procesului electoral.

ADVERTISEMENT

În cadrul scrutinului din 4 mai, cu o zi înaintea returului cu Chelsea, urnele se vor închide la ora locală 20:00. Însă, cetățenii care au calitatea de procesor electoral nu au voie să părăsească secțiile până când nu se termină procesul de numărare a voturilor și nu sunt îndeplinite toate protocoalele.

Oficialii clubului au inițiat deja demersuri pentru ca fotbalistul să primească o dispensă din partea Consiliului Electoral, însă răspunsul a fost negativ. Marcelo este cetățean spaniol din anul 2011.

ADVERTISEMENT

Precedentul care l-ar putea salva pe Marcelo

Situația în care se află fundașul de bandă al lui Real Madrid nu este singulară. Victor Chust, de la echipa a doua a madrilenilor a fost selectat ca procesor electoral prin aceeași procedură, dar în cazul acestuia din urmă nu se pune problema să nu-și onoreze obligațiile cetățenești.

Chiar dacă primul răspuns al Consiliului Electoral, la cererea clubului Real Madrid de a-l scuti pe Marcelo să participe la alegerile locale, a fost negativ, oficialii de pe Santiago Bernabeu pot aminti, la cea de a doua solicitare de scutire a fotbalistului, de un caz similar petrecut în 2019.

ADVERTISEMENT

Atunci, portarul Aitor Fernandez, de la Levante, fusese solicitat ca președinte supleant al unei secții de votare. Și în cazul li primul răspuns la solicitarea clubului a fost negativ, dar fotbalistul a avut noroc la cea de a doua solicitare, iar în ziua alegerilor a evoluat împotriva lui Athletic Bilbao.

ADVERTISEMENT
Tags: