ADVERTISEMENT
Fotbal international

Motivul uluitor pentru care Marcelo ar putea rata returul Chelsea – Real Madrid! ”Galacticii” au rămas fără cuvinte

Autor: Patrice Podina | 28.04.2021 | 21:42
Motivul uluitor pentru care Marcelo ar putea rata returul Chelsea - Real Madrid! ”Galacticii” au rămas fără cuvinte
Marcelo

Fundașul brazilian Marcelo riscă să nu joace în manșa a doua din semifinalele Ligii Campionilor, cu Chelsea. Fotbalistul nu este nici accidentat, nici suspendat. Este doar ghinionist.

ADVERTISEMENT

Real Madrid și Chelsea au terminat la egalitate manșa tur, scor 1-1, iar returul de pe Stanford Bridge se anunță unul dintre cele mai încinse dueluri din actuala ediție a Ligii Campionilor.

Conform publicației El Mundo, Marcelo a fost selectat, în urma unei trageri la sorți aleatorii, să fie membru la o secție de votare în cadrul alegerilor locale din Madrid, care sunt programate cu o zi înaintea meciului de la Londra. Pentru că este cetățean spaniol, Marcelo va fi obligat să respecte legea.

Ce obligații are Marcelo ca ”procesor electoral”

Selectarea membrilor secțiilor de votare se face prin tragere la sorți, iar cei nominalizați trebuie să se prezinte la secția de votare, la ora 8:00, în ziua alegerilor, unde se vor asigura de buna derulare a procesului electoral.

ADVERTISEMENT

În cadrul scrutinului din 4 mai, cu o zi înaintea returului cu Chelsea, urnele se vor închide la ora locală 20:00. Însă, cetățenii care au calitatea de procesor electoral nu au voie să părăsească secțiile până când nu se termină procesul de numărare a voturilor și nu sunt îndeplinite toate protocoalele.

Oficialii clubului au inițiat deja demersuri pentru ca fotbalistul să primească o dispensă din partea Consiliului Electoral, însă răspunsul a fost negativ. Marcelo este cetățean spaniol din anul 2011.

Precedentul care l-ar putea salva pe Marcelo

Situația în care se află fundașul de bandă al lui Real Madrid nu este singulară. Victor Chust, de la echipa a doua a madrilenilor a fost selectat ca procesor electoral prin aceeași procedură, dar în cazul acestuia din urmă nu se pune problema să nu-și onoreze obligațiile cetățenești.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă primul răspuns al Consiliului Electoral, la cererea clubului Real Madrid de a-l scuti pe Marcelo să participe la alegerile locale, a fost negativ, oficialii de pe Santiago Bernabeu pot aminti, la cea de a doua solicitare de scutire a fotbalistului, de un caz similar petrecut în 2019.

Atunci, portarul Aitor Fernandez, de la Levante, fusese solicitat ca președinte supleant al unei secții de votare. Și în cazul li primul răspuns la solicitarea clubului a fost negativ, dar fotbalistul a avut noroc la cea de a doua solicitare, iar în ziua alegerilor a evoluat împotriva lui Athletic Bilbao.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!