Sport

Motor Zaporoje – Dinamo 28-27 în Champions League. Înfrângere dramatică în Ucraina. Video

Motor Zaporoje învinge Dinamo cu 28-27 în etapa a patra din EHF Champions League. "Dulăii" au ratat ultimele două atacuri care le puteau aduce un punct în Ucraina.
21.10.2021 | 21:18
Motor Zaporoje  Dinamo 2827 in Champions League Infrangere dramatica in Ucraina Video
Motor Zaporoje - Dinamo 13-13 în Champions League. "Dulăii" revin pe tabelă. Video
ADVERTISEMENT
21-10-2021
16:47

Motor - Dinamo 28-27

VEZI CELE MAI IMPORTANTE FAZE AICI

FINAL DE MECI! Dinamo pierde dramatic în Ucraina pe terenul lui Motor Zaporoje. Sorhaindo şi Alouini ratează ultimele două aruncări. 

Min. 55: 26-24 Motor! Ucrainienii se desprind la două goluri cu cinci minute înainte de final

Min. 52! 22-22! Dinamo marchează de trei ori la rând şi revine de la 22-19 la 22-22. Time out luat de ucrainieni

Min. 47: 20-18 Motor! “Dulăii” forţează revenirea în ultimul sfert de oră după ce au reuşit să recupereze două dintre cele patru goluri. 

Min. 40: 18-15 Motor! Ucrainienii trec printr-o perioadă foarte bună şi se duc la trei goluri avans. 

Min. 35: 15-14 Motor! Ucrainienii încep mai bine partea secundă

Start în partea secundă! 

PAUZĂ! 13-13! După primele 30 de minute, este egal în Motor cu Dinamo, scor 13-13. “Dulăii” au preluat conducerea, însă nu au reuşit să se menţină în faţă la pauză. 

Min. 25: 11-11! Dinamo egalează prin Sorhaindo! Ghedbane a avut câteva intervenţii excelente

Min. 20: 9-8 Motor! Dinamo nu reuşeşte să preia conducerea, iar ucrainienii au profitat de câteva greşeli pe atacul “dulăilor”. 

Min. 16: 7-7! Dinamo a reuşit să revină pe tabelă şi egalează situaţia. 

Min 10: 5-3 Motor: Ucrainienii conduc după primele 10 minute de joc. Însă, diferenţa este mică şi Dinamo poate oricând reveni. 

Min 5. 3-2 Motor: Dinamo începe meciul cu 7 contra 6 pe faza de atac. Alex Pascual şi Mamdouh Shebib au marcat pentru “dulăi”. 

Start de meci! 

21-10-2021
16:45

Echipele în Motor - Dinamo

Echipele în meciul de Champions League dintre Motor şi Dinamo

Meciul Motor Zaporoje – Dinamo are loc joi, 21 octombrie, cu începere de la ora 19:45, în cadrul etapei a 5-a a grupei B din Liga Campionilor. După primele patru runde, ambele echipe au câte două puncte şi ocupă poziţiile 7, respectiv 6, 6 fiind ultima poziţie care califică în faza optimilor de finală.

Unde se joacă meciul Motor Zaporoje – Dinamo

Confruntarea Motor Zaporoje – Dinamo se dispută joi, 21 octombrie, de la ora 19:45, în Palatul Sporturilor Yunist din Zaporoje, o sală cu o capacitate de 3.500 de locuri, care se speră să fie cât mai plină la ora acestei partide.

ADVERTISEMENT

Motor Zaporoje este cea mai bună echipă de handbal masculin din Ucraina, campioană din 2014 până în prezent, şi îl are antrenor pe lituanianul Gintaras Savukynas. Culorile echipei sunt grena şi albastru. La meci vor avea acces doar spectatorii vaccinaţi sau cu teste negative.

Cine transmite la TV partida Motor Zaporoje – Dinamo

Partida Motor Zaporoje – Dinamo se joacă joi, 21 octombrie, de la ora 19:45 în Palatul Sporturilor Yunist din localitatea ucraineană, în etapa a 5-a din grupa B a Ligii Campionilor la handbal masculin şi este transmisă în direct de posturile Digi Sport 2, Telekom Sport 2 şi Look Sport 1. O mai puteţi urmări şi pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Zaporoje, dinamoviştii trebuie să se aştepte la o atmosferă incendiară, handbalul masculin fiind principalul sport care ţine fruntea sus în acest oraş, după ce echipa de fotbal a retrogradat de câţiva ani din prima divizie. Fanii lui Motor sunt extrem de zgomotoşi şi de recalcitranţi.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea Motor Zaporoje – Dinamo

Antrenorul dinamoviştilor, şi totodată selecţionerul României, spaniolul Xavier Pascual, nu îl va avea la dispoziţie pe cel mai iubit jucător de către suporteri, portarul iranian Saeid Heirdaridad, care din  păcate s-a accidentat grav la meciul cu Porto şi va lipsi o bună perioadă de timp.

ADVERTISEMENT

Dinamo l-a adus însă în vară pe goalkeeperul algerian Khalifa Ghedbane, un jucător obişnuit cu meciurile tari din Champions League din perioada în care a evoluat la Vardar Skopje şi apoi la gruparea iberică Ademar Leon. Ghedbane a avut evoluţii destul de bune până în prezent.

Motor Zaporoje, o echipă protejată de EHF

Motor Zaporoje este formaţia care a fost preferată de EHF sezonul trecut al Ligii Campionilor pentru acordarea de wild-card, deşi Dinamo făcuse în 2019-2020 un sezon uluitor în competiţie, nepierzând nici un meci şi calificându-se pentru sferturi de finală unde urma să joace cu PSG.

ADVERTISEMENT

Motor Zaporoje a fost ajutată de faptul că în conducerea EHF există un ucrainean şi asta poate fi un semnal de alarmă pentru „alb-roşii” în privinţa arbitrajului de la  jocul de joi seară. Zaporoje are un singur jucător spaniol, trei din Belarus, doi lituanieni şi un sârb, restul fiind ucraineni.

Cote la pariuri pentru jocul Motor Zaporoje – Dinamo

Echipa ucraineană este favorită pentru bookmakeri la cota de 1,60, faţă de 2,80 cât a primit Dinamo. Este o adevărată finală pentru locul 6, ultimul care califică în optimi, în condiţiile în care ultimul loc este ocupat momentan, incredibil, cu un singur punct de echipa germană Flensburg.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori în ediţia 2016 a Ligii Campionilor. Ucrainenii s-au impus sec acasă, cu 35-27, iar la Bucureşti Dinamo a înscris şi ea de 35 de ori, dar a primit 31 de goluri. Interesant este că până acum ambele au avut aceiaşi adversari: Porto, Kielce, PSG şi Barcelona, Dinamo producând acasă o mare surpriză cu Kielce iar Motor bătând acasă pe Porto.

ADVERTISEMENT