Giovani vorbeşte săptămînal, din puşcărie, cu Mourinho!

Viaţa lui Giovani Becali la închisoare nu este chiar atît de grea precum pare din exterior, iar impresarul are parte de numeroase surprize plăcute. Mai ales în lumea lor, există o cutumă cum...
03.06.2014 | 00:03
Giovani vorbeste saptaminal din puscarie cu Mourinho

Viaţa lui Giovani Becali la închisoare nu este chiar atît de grea precum pare din exterior, iar impresarul are parte de numeroase surprize plăcute. Mai ales în lumea lor, există o cutumă cum că prietenia adevărată se dovedeşte în momentele grele, iar cel mai mare dintre fraţii Becali a primit semnale bune în acest sens din partea unuia dintre cei mai celebri prieteni pe care-i are: Jose Mourinho.

Înghegată în ani buni, relaţia dintre cei doi oameni de fotbal este una solidă, de notorietate, însă în general în România a existat părerea generală că de multe ori impresarul face paradă cu prietenia ce-l leagă de Mourinho. Lucrurile nu stau însă aşa, iar ce s-a întîmplat imediat după ce Giovani a fost condamnat la 6 ani şi patru luni de închisoare.

P: 500 RON BONUS in Cazinoul Unibet. Înregistreaza-te acum!

Mourinho, disperat de arestarea “fratelui” Giovani

Înainte să se predea, Ioan Becali a predat telefonul unuia dintre asistenţii săi, care încă de pe 4 martie a controlat apelurile şi mesajele pe care impresarul le primea. În dimineaţa ce a urmat primei seri de detenţie a impresarului, colaboratorul acestuia a avut un şoc. Printre zecile de apeluri ratate figurau opt de la Jose Mourinho! Portughezul nu s-a limitat la acesta şi a trimis şi un mesaj text prin care îşi arăta îngrijorarea: „Sper că nu e adevărat ce am aflat”. Tehnicianul lui Chelsea a fost informat însă că prietenul său este, într-adevăr, la închisoare şi că nu va putea discuta cu acesta decît prin intermediari.

Becali l-a trecut pe lista oficială

Mourinho a luat-o de bună şi, de atunci, o dată la două-trei zile îi mai transmitea cîte un mesaj lui Giovani, intermediar fiind asistentul impresarului. Impresionat de insistenţa lui Jose, Becali senior a făcut un gest care l-a mişcat pe tehnicianul lusitan: i-a trecut acestuia numărul de telefon pe lista celor pe care are voie să le apeleze, atenţie, numărul acestora fiind limitate la 15! De atunci, Giovani şi „fratele” său portughez vorbesc măcar de două ori pe sătpămînă, iar discuţiile dintre cei doi sunt savuroase.

Ar trimite un arbitru în celulă în locul său

Fabuloasă este reacţia pe care Mourinho a avut-o după meciul cu Sunderland, 1-2, disputat pe 19 aprilie. Chelsea se afla în cursa pentru titlu cu Manchester City şi Liverpool la acea vreme, iar eşecul cu „pisicile negre” s-a dovedit decisiv în eşecul înregistrat la finalul sezonului de echipa portughezului. A doua zi, un Mourinho încă furios a produs o replică memorabilă. „Giovani, mă gîndesc la tine, dar şi la ce mi s-a întîmplat ţie şi-ţi zic sincer: nu tu ar trebui să fii acolo, ci nenorociţii ăia care m-au arbitrat cu Sunderland!”, a spus tehnicianul, furios pe greşelile de arbitraj ale arbitrului Mike Dean, pe care încă de la finalul meciului lusitanul îl felicitase ironic.

Vrea să se ducă la penitenciar

Mai mult, Mourinho l-a anunţat pe Giovani că în scurt timp îşi va face timp să îi facă o vizită amicului său la penitenciar. Avizat în privinţa haouslui mediatic pe care o vizită a sa la închisoarea din Slobozia îl poate crea, portughezul a fost tranşant: “Asta mă interesează pe mine? Nu e nicio problemă! Eu vreau doar să-mi văd prietenul, să-l văd că e sănătos. Presa să-şi facă treaba!“.

Şi Terim este aproape de Giovani

Interesant este că printre cei pe care Becali i-a trecut pe lista celor care pot fi apelaţi din penitenciarul de la Slobozia este şi Fatih Terim. Actualmente sub angajament cu naţionala Turciei, tehnicianul are o relaţie veche cu impresarul. Cei doi au colaborat mulţi ani împreună în perioada de glorie a lui Galatasaray de la finalul anilor 90, atunci cînd, cu „Împăratul” la cîrmă, roş-galbenii au cîştigat 4 titluri la rînd. În acea perioadă, colaborarea celor doi a adus pe malul Bosforului jucători ca Gică Hagi, Gică Popescu, Adrian Ilie, Iulian Filipescu sau Ionuţ Luţu.