Premier League

Mourinho a dat lovitura! Chelsea a acceptat oferta lui United pentru Willian

28.07.2018 | 11:48
Mourinho a dat lovitura Chelsea a acceptat oferta lui United pentru Willian

Jose Mourinho a dat lovitura pe piaţa transferurilor. După ce  reuşit să îl aducă pe Old Trafford pe brazilianul Fred de la Şahtior Doneţk pentru suma de 60 de milioane euro, tehnicianul portughez a primit vestea din partea conducerii că un alt fotbalist din naţionala cariocas îi va sosi curând sub comandă. Şi este vorba de un jucător de top, care provine de la o rivală din Premier League.

Mutarea se va realiza în scurt timp, iar jucătorul de care va beneficia Mourinho este brazilianul Willian de la Chelsea. Cele două cluburi au căzut de acord asupra sumei de 75 milioane euro pe care United o va plăti, o sumă undeva la mijloc în tactica jucată de ambele tabere: United a vrut să ofere maxim 70 de milioane, Chelsea dorea 78. În cele din urmă s-a bătut palma pentru 75 de milioane, o mişcare care îl va irita mult pe noul antrenor al londonezilor, Maurizio Sarri, care declarase că Willian e o piesă importantă în planul său tactic.

Mourinho a dat lovitura. Mai are de rezolvat problema fundşului central

Pe Willian l-a dorit insistent şi FC Barcelona, catalanii făcând nu mai puţin de trei oferte în decurs de o săptămână celor de la Chelsea. Însă cea mai mare sumă oferită nu a depăşit 62 de milioane, ceea ce a ucis orice speranţă, pentru că şefii lui Chelsea nu ar fi negociat nici o dată sub 70 de milioane. De altminteri, Barcelona a înţeles la timp faptul că la oferta sa Chelsea nu va spune da şi a apucat să deturneze un alt brazilian, Malcom, de la Birdeaux, din drumul spre Roma, plătind doar 41 de milioane euro.

Aşadar, sub comanda lui Mourinho se vor afla de acum doi foşti elevi ai lui Mircea Lucescu la Şahtior Doneţk, ambii brazilieni, Fred şi Willian, dar numai pentru primul clubul ucrainean va fi în clar profit, pentru că pe Willian l-a vândut de mai mulţi ani în campiontul Rusiei, de aici luând drumul spre Premier League.

Mourinho a dat lovitura. Ambii sunt produsul lui Mircea Lucescu
Mourinho a dat lovitura. Fred şi Willian, colegi la naţională şi foarte puţin timp la Şahtior, vor juca împreună la United

De când a fost transferat de londonezi, în 2013, de la Anzhi Makhachkala, Willian a reuşit 44 de goluri în 236 de meciuri pentru formaţia alături de care a cucerit două titluri în Premier League şi o Cupă a Angliei. Mourinho mai are acum ca obiectiv achiziţionarea unui fundaş central, în discuţie fiind două nume: internaţionalul englez Harry Maguire de la Leicester, care a spus nu la 70 milioane sau varianta de avarie uriaşul columbian de la Barcelona, Yerry Mina, care costă doar 40 de milioane.