Premier League

Mourinho a pierdut vestiarul la Spurs. Atac direct la portughez: “Nu există niciun plan”

24.02.2021 | 14:31
Mourinho a pierdut vestiarul la Spurs Atac direct la portughez Nu exista niciun plan
ADVERTISEMENT

Jose Mourinho a pierdut vestiarul la Spurs, iar această afirmație vine după ce mai mulți jucători din cadrul echipei lansează un atac direct asupra metodelor de pregătire utilizate de portughez la antrenamente.

În noiembrie 2019, Jose Mourinho îl înlocuia pe Mauricio Pochettino pe banca tehnică a echipei londoneze, o mutare care dorea să producă un șoc, formația fiind într-un declin evident de formă.

ADVERTISEMENT

Inițial, jocul echipei s-a redresat, Tottenham a urcat în clasament și a încheiat sezonul precedent pe locul 6. În stagiunea actuală, după un start bun de sezon, totul s-a năruit, Spurs a făcut o obișnuință din înfrângeri iar londonezii sunt pe 9 în Premier League.

Mourinho a pierdut vestiarul la Spurs. Atac direct la portughez: “Nu există niciun plan”

Cei de la The Athletic susțin printr-o sursă apropiată clubului londonez că jucătorii din vestiarul lui Spurs sunt total nemulțumiți de abordarea antrenamentelor sub comanda lui Jose Mourinho iar asta se simte în rezultatele echipei.

ADVERTISEMENT

Fotbaliștii par să îl regrete pe Mauricio Pochettino și mai ales se simt constrânși de filozofia lui Jose Mourinho care încurajază jocul defensiv: “Totul s-a schimbat. Totul se concentrează pe apărare acum. Nu există niciun plan pentru atacuri. Planul este să ne apărăm și să trimitem mingi lungi către Kane sau Son. Atât”, declară sursa citată.

“Frustrați și plictisiți”, se mai adaugă în The Athletic despre starea de spirit a jucătorilor care par să nu găsească motivația necesară cu Mourinho pe banca tehnică. La Tottenham tehnicianul portughez are parte de cel mai slab mandat din carieră din punct de vedere statistic, cu doar 81 de puncte acumulate în 50 de partide.

ADVERTISEMENT

Mourinho și Spurs, rețeta unui dezastru

Deși la început Jose Mourinho a încercat să câștige încrederea jucătorilor lui Spurs, timpul a destrămat această relație. Mutarea tactică prin care portughezul a încercat să își surprindă rivalii a fost utilizarea lui Harry Kane în rol de “9 fals” pentru a asigura conexiunea dintre compartimente.

A durat o vreme, până în momentul în care Kane a devenit un pasator de top în locul unui marcator de top, ceea ce nu a convenit englezului care dorește să ajungă la nivelul lui Messi sau Ronaldo. Mourinho s-a lovit la echipă de o situație în care nu s-a mai aflat, compartimentul ofensiv este mai valoros decât cel defensiv, iar jucătorii nu sunt dispuși să se sacrifice pentru a echilibra situația.

ADVERTISEMENT

Obișnuit cu jucători care “munceau” efectiv pe teren precum Lucio, Terry, Makelele sau Eto’o, tehnicianul se vede nevoit să abandoneze proiectul la echipă, iar despărțirea de club pare singura soluție viabilă în acest moment.

 

 

ADVERTISEMENT