Premier League

Mourinho, criticat de o legendă de-a lui Manchester United: “E dureros să privești”

13.08.2018 | 23:24
Mourinho criticat de o legenda dea lui Manchester United E dureros sa privesti
ADVERTISEMENT

Jose Mourinho a schimbat stilul de joc la Manchester United, iar criticile au început imediat să apară. Portughezul a trecut de la sistemul ofensiv 4-4-2 pe care United îl adopta în mod tradițional, cu doi jucători de viteză pe benzi și doi atacanți centrali, la unul mult mai pragmatic, care nu este pe placul fanilor echipei. Mourinho este criticat de o legendă de-a lui Manchester United pentru schimbarea făcută. Gary Neville spune că “e dureros să privești” jocul echipei de când lusitanul a preluat banca tehnică.

Jurnaliștii englezi de la Manchester Evening News scriu că Gary Neville îl critică pe tehnicianul trupei de pe Old Trafford, dar în același timp acuză și clubul pentru că l-a angajat pe portughez. Fost jucător de legendă la Manchester United, Neville este de părere că sistemul de joc implementat de Jose Mourinho nu va aduce succesul clubului pe termen scur. “Ajax, Manchester și Barcelona sunt cele trei bastioane ale fotbalului european în ceea ce privește stilul de joc. United a jucat mereu 4-4-1-1, 4-4-2, cu două extreme. E scris în ADN-ul clubului. Nu te apuca să schimbi și să iei decizii pe termen scurt”, a declarat Neville.

ADVERTISEMENT

Jose Mourinho a câștigat 3 trofee în doi ani petrecut pe banca tehnică a clubului de pe Old Trafford: Cupa Ligii Angliei, Supercupa Angliei și Europa League. Gary Neville crede totuși că nu este suficient pentru un club de talia lui Manchester United. “Fanii nu au fost fericiți, stadionul a început să se golească, iar apoi ei se gândesc: bine, trebuie să câștigăm și apoi îl aduc pe Jose Mourinho, căruia îi plac jucătorii puternici, robuști, solizi”, și-a explicat Neville nemulțumirea, adăugând că prin aducerea lui Mourinho clubul și-a abandonat tradițiile.

Jose Mourinho, criticat de o legendă de-a lui Manchester United

Nu este pentru prima dată când Gary Neville critică deciziile luate de oficialii lui Manchester sau jocul prestat de fotbaliști. La începutul anului 2018, acesta  i-a atacat pe jucătorii antrenaţi de Jose Mourinho după prestaţiile din teren. David de Gea a fost singurul care a scăpat de criticile fundaşului dreapta care a jucat la Manchester United între 1992 şi 2011. De Gea este singurul om de clasă mondială de la United. Şi spun asta fără nicio îndoială! Valencia a fost însă şi el remarcabil, în ultimii doi sau trei ani. Nici Martial şi nici Sanchez nu se simt bine acolo unde sunt folosiţi”, a declarat Gary Neville.

ADVERTISEMENT

Jucătorii lui United nu sunt singurii criticați de fostul star de pe Old Trafford. Jerome Boateng a fost luat la țintă după înfrângerea Germaniei în fața Mexicului la Campionatul Mondial 2018: “Nu știu din ce motiv, Jerome se crede un Beckenbauer. A jucat sub comanda lui Guardiola și trăiește acum cu impresia că e un fundaș fantastic. Adevărul e că împotriva suedezilor, ambii apărători centrali ai nemților, el și Rudiger, au fost o glumă”

Garry Neville, palmares impresionant cu Manchester United

Gary Neviile are un palmares de invidiat cu Manchester United. Fostul fundaş dreapta a câştigat 19 trofee alături de “diavoli”, printre acestea numărându-se şi două Ligi ale Campionilor, în 1999 şi 2008. Este al doilea jucător în ceea ce privește perioada petrecută pe Old Trafford, după Ryan Giggs.

ADVERTISEMENT