Mourinho: “Ne-au ucis!”. Pep: “Am fost mai buni”

Bayern Munchen a învins-o sîmbătă seară, la praga, pe Chelsea Londra, în Supercupa Europei după un meci dramatic, încheiat cu scorul de 2-2, după prelungiri şi 5-4 pentru nemţi, după...
31.08.2013 | 01:47
Mourinho Neau ucis Pep Am fost mai buni
ADVERTISEMENT

Bayern Munchen a învins-o sîmbătă seară, la praga, pe Chelsea Londra, în Supercupa Europei după un meci dramatic, încheiat cu scorul de 2-2, după prelungiri şi 5-4 pentru nemţi, după executarea loviturilor de departajare.

Înfrîngerea venită la penalty-uri împotriva lui Bayern nu i-a picat deloc bine lui Jose Mourinho, mai ales că echipa sa a fost aproape de un succes incredibil, chiar dacă a jucat în inferioritate numerică. Nemţii au egalat în prelungirile prelungirilor şi au cîştigat, mai apoi, la penalty-uri. Portughezul a izbucnit la conferinţa de presă de la finalul meciului, punînd eşecul echipei sale pe seama greşelilor de arbitraj.

ADVERTISEMENT

Vezi conferinţa lui Mourinho  AICI!

“M-am obişnuit deja ca echipele mele să încheie meciurile în zece oameni. Este istoricul meu cu UEFA. Nu poţi strica finalul cu un cartonaş galben arătat atît de uşor lui Ramires. Personal, cred că, atunci cînd arbitrul ia o asemenea decizie, nu iubeşte fotbalul. Echipa care merita să cîştige a pierdut în această seară.”

Vezi AICI faza eliminării lui Ramires!

“Aceşti jucători au un caracter incredibil”

Pep Guardiola, antrenorul celor de la Bayern Munchen, l-a ironizat pe rivalul său: “Sînt foarte, foarte mîndru de echipa mea şi de Jupp Heynckes. El este cea mai importantă persoană şi reprezintă motivul pentru care noi suntem aici. Multe mulţumiri pentru Heynckes deoarece ne-a oferit şansa de a juca pentru acest trofeu. Sînt foarte fericit pentru felul cum am jucat. Am ratat multe oportunităţi în ultimile trei meciuri, dar nu ne-am oprit să atacăm. Aceşti jucători au un caracter incredibil. A fost un meci incredibil, cu prelungiri şi lovituri de departajare. Am cîştigat şi sîntem fericiţi. A cîştigat echipa mai bună. Am avut multe ocazii de a înscrie, pentru că am atacat bine. Chelsea este o adversară dificilă, deoarece are multă experienţă, cu jucători ca Petr Cech, Cole, Terry, Ramires şi Lampard în componenţă. Toţi au jucat numeroase finale şi sînt fotbalişti experimentaţi“, a afirmat Guardiola după victoria dramatică din Supercupă.

ADVERTISEMENT

Vezi video  AICI!

 

FANATIK vă prezintă şi alte reacţii din tabăra nemţilor după Supercupa Europei:

Franck Ribery: “Am jucat foarte bine şi am avut numeroase alte ocazii de a marca. Am continuat să luptăm pînă în ultimul minut şi asta e superb! Sunt fericit. Iubesc acest club. Mă simt acasă aici, asta este familia mea. Nu este uşor pentru antrenorul nostru, el este mereu sub o presiune foarte mare. Acest meci a fost foarte important pentru el. Sunt fericit pentru Pep”

Manuel Neuer: “Din fericire am reuşit să cîştigăm la loviturile de pedeapsă. A fost foarte important, mai ales din punct de vedere psihologic. Pînă să se rateze la penalty, cei care au dat loviturile de pedeapsă au avut nişte execuţii superbe. Am fost fericit să văd astfel de lovituri de pedeapsă la finala Ligii Campionilor din urmă cu doi ani. Dar ce poţi să faci ca şi portar în faţa unor asemenea jucători? Nu faci decît să reacţionezi, aşa cum am făcut eu cînd am ales să sar în stînga la şutul lui Lukaku”

ADVERTISEMENT

Javi Martinez: “Sunt foarte mulţumit după acest meci, pentru echipă, pentru antrenor şi, evident, pentru că am marcat acel gol. A fost un meci foarte dificil  în faţa unei echipe de top. Este o victorie importantă”

Matthias Sammer: “Trofeul este foarte important pentru noi deoarece ne ajută să continuăm seria de rezultate pozitive deşi am pierdut în Supercupa Germaniei. Am fost supăraţi pentru asta. Ar fi fost dificil dacă pierdeam iar. Nu suntem în cea mai bună formă, dar încercăm să jucăm cel mai bun fotbal al nostru. Felicitări echipei, lui Jupp Heynckes şi lui Guardiola. Pep a fost fantastic înaintea meciului şi la pauză. A fost un lider pentru echipă şi a făcut o muncă extraordinară”.

ADVERTISEMENT

Bayern a cîştigat Supercupa Europei pentru prima dată în istoria clubului, ducînd meciul la penalty-uri după un gol înscris de Javi Martinez în minutul 121. A fost 1-1 în timpul regulamentar de joc, 1-1 în reprizele de prelungire şi 5-4 la loviturile de departajare, unde doar Lukaku a ratat.

ADVERTISEMENT
Tags: