Fotbal intern

Mourinho surprinde: “Putem termina pe ultimul loc!”

UPDATE 17.27: Chelsea a pierdut sîmbătă cu Everton (0-1), iar miercuri s-a poticnit în faţa lui Basel (1-2), pe teren propriu, în primul meci din Liga Campionilor. Jurnaliştii englezi au...
20.09.2013 | 15:50
Mourinho surprinde Putem termina pe ultimul loc

UPDATE 17.27: Chelsea a pierdut sîmbătă cu Everton (0-1), iar miercuri s-a poticnit în faţa lui Basel (1-2), pe teren propriu, în primul meci din Liga Campionilor. Jurnaliştii englezi au criticat jocul defensiv al echipei, iar Jose Mourinho a ţinut azi o conferinţă de presă în care a discutat despre toate problemele lui Chelsea.

Întrebat dacă echipa trece printr-o perioadă de criză, Mourinho a reacţionat ironic: ”Ce criză? Cea din Siria?”.

”Situaţia este simplă, nu mi-a plăcut cum a jucat Chelsea în ultimii ani. Vreau să jucăm într-un stil diferit. Trecutul este istorie, chiar şi trecutul meu. Întotdeauna am spus că nu vreau să fiu protejat pentru ce am reuşit în trecut. Oamenii m-au întrebat după meciul cu Everton dacă îmi lipseşte Drogba, dar e istorie. O istorie fantastică, dar noi vrem să schimbăm acum. Nu vreau ca fundaşii centrali să joace la mijlocul terenului şi nu vreau mingi lungi pe un atacant singur în faţa porţii”, a început Mourinho.

”Sînt de acord, trebuie să avem rezultate mai bune. La acest nivel, unele cluburi nu aşteaptă trei, patru, cinci ani pentru a forma o echipă, aşa că trebuie să accelerăm acest proces. Dar eu nu am de gînd să schimb, vreau ca echipa asta să joace într-un anumit fel şi asta vom face. Cel mai uşor lucru pentru un antrenor este să meargă la un club şi să nu schimbe nimic, să meargă în aceeaşi direcţie, sau să păstreze ceva şi să cumpere cîţiva jucători mai buni decît cei dinainte”, a continuat antrenorul.

Mourinho a povestit cum le ridică moralul jucătorilor: ”Azi, în loc de un antrenament tactic, am ales o şedinţă de pregătire amuzantă. Am jucat handbal, baschet, un antrenament plăcut la care toţi au rîs, au zîmbit. Asta era singura modalitate de a păstra moralul jucătorilor ridicat. Anul trecut, băieţii au terminat pe trei, acum doi ani pe şase, iar în acest moment situaţia noastră în Premier League este total neclară. Putem termina sezonul pe primul loc, dar putem termina şi pe ultimul loc! Este pentru prima dată în cariera mea cînd am pierdut primul meci din faza grupelor pe teren propriu”.

”Mourinho e genul care-şi face tanc în fabrica Ferrari!”

Jurnaliştii de la Daily Mail au pus tunurile pe Jose Mourinho, după ce Basel a cîştigat cu 2-1 pe terenul lui Chelsea, în Liga Campionilor. Englezii susţin că vinovat de situaţia echipei este patronul Roman Abramovici, care a făcut transferurile din această vară şi a construit echipa pe stilul lui Pep Guardiola, pe care era sigur că-l va convinge să vină la Londra.

Numai că Guardiola a acceptat să o pregătească pe Bayern, iar Abramovici a fost nevoit să-l readucă pe Mourinho la echipă.

Jurnaliştii de la Daily Mail îl critică pe portughez pentru stilul extrem de defensiv al echipei: ”Abramovici a cumpărat timp de trei ani jucători pe placul lui Guardiola şi spera să-l convingă pe acesta să semneze, dar el a refuzat. A doua opţiune a fost Mourinho, care a găsit la Chelsea mulţi jucători talentaţi, dar o echipă slabă din punct de vedere fizic. La ce v-aţi fi aşteptat? Mourinho e genul de antrenor pe care dacă îl laşi într-un cimitir de vechituri, îţi construieşte un tanc. Şi dacă îl laşi în fabrica Ferrari, tot un tanc îţi va construi. E obişnuit să creeze echipe defensive!”.