Fotbal international

Mourinho, obligat să câștige un trofeu cu Tottenham! Statisticile care arată că tehnicianul portughez cucerește titluri încă din primul an + prima reacție după debutul cu victorie

23.11.2019 | 17:11
Mourinho, obligat să câștige un trofeu cu Tottenham! Statisticile care arată că tehnicianul portughez cucerește titluri încă din primul an + prima reacție după debutul cu victorie
Jose Mourinho. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Jose Mourinho a obținut prima victorie la primul meci pe banca lui Tottenham. Echipa antrenată de tehnicianul portughez s-a impus în deplasarea de la West Ham United cu 3-2 și a urcat de pe locul 14 până pe locul 6. De-a lungul anilor, Mourinho a câștigat trofee chiar din primul an de la venirile sale și este obligat, prin prisma propriilor rezultate, să cucerească un trofeu și cu Tottenham.

Mourinho, obligat să câștige un trofeu cu Tottenham

Jose Mourinho i-a luat locul lui Mauricio Pochettino pe banca tehnică a lui Tottenham și este a treia echipă din Anglia pe care o pregătește. Portughezul a trecut cu bine peste primul meci, cu West Ham United, dar mai are multe de făcut la echipă pentru a crea o adevărată formație competitivă.

În Premier League, Jose Mourinho s-a simțit cel mai bine de-a lungul timpului, iar de fiecare dată de la venirea sa, a câștigat măcar un trofeu, fie că era vorba de Chelsea, formație pe care a antrenat-o în două rânduri, fie că era vorba de Manchester United.

ADVERTISEMENT

În actualul sezon, Tottenham mai are șanse la trofeul Champions League și la Cupa Angliei, pentru că din Cupa Ligii Angliei a fost eliminată de Colchester, iar la titlu singura formație care poate să o mai ajungă pe Liverpool este Manchester City.

Statisticile lui Jose Mourinho în Premier League:

  • Chelsea (2 mandate) – 321 de meciuri, 204 de victorii
  • Manchester United – 144 de meciuri, 84 de victorii
ADVERTISEMENT

Trofeele câștigate de Jose Mourinho cu formații din Anglia

Chiar dacă Jose Mourinho nu a reușit să câștige trofeul Champions League cu nicio echipă din Anglia, tehnicianul portughez a declarat că Premier League este campionatul său preferat și s-a simțit foarte bine când a antrenat în Marea Britanie.

În două mandate la Chelsea și un mandat la la Manchester United, Jose Mourinho a reușit să câștige mai multe trofee și anume:

ADVERTISEMENT
  • Titluri în Premier League: 3 (2004-2005, 2006-2007, 2014-2015)
  • Cupa Angliei: 1 (2006-2007)
  • Cupa Ligii Angliei: 4 (2004-2005, 2006-2007, 2014-2015, 2016-2017)
  • Supercupa Angliei: 2 (2005, 2016)
  • Europa League: 1 (2016-2017)

Mourinho, prima declarație după meci: „Avem mare noroc cu mine pentru că am experiență în Premier League”

Jose Mourinho a lăsat modestia la o parte după meciul cu West Ham și a declarat că victoria a fost obținută datorită geniului său: „Am fost foarte bucuros până să primim cele două goluri. Am avut ocazia să facem și 4-0, dar sunt mulțumit că am pus în practică lucruri pe care le-am pregătit la antrenamente.

ADVERTISEMENT

„Avem noroc că am atâția ani în Premier League și le-am spus băieților la pauză că și dacă avem 3-0 în minutul 85, meciul va fi în continuare deschis. A fost destul de dificil pentru că unii jucători au revenit de la echipele naționale, schimbarea antrenorului a fost grea, dar până la urmă am câștigat meciul și asta contează”, a spus Mourinho.

  • 56 de ani a împlinit Jose Mourinho pe 26 ianuarie
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri